StoryEditor

Nominovanie Fica na post "najlepšieho prezidenta" je stratégia

16.09.2007, 16:27
Autor:
TASRTASR

Mečiarovo zahmlievanie svojej kandidatúry a nominovanie Roberta Fica na post "najlepšieho prezidenta" v dnešnej diskusnej relácii Na telo považuje politológ Grigorij Mesežnikov za súčasť stratégie hnutia ĽS-HZDS a jej lídra Vladimíra Mečiara.

"Je to asi súčasť stratégie. Pán Mečiar ako realista nie je taký naivný, aby rátal s tým, že Robert Fico, ktorý dnes zaujíma pozíciu najsilnejšieho muža na Slovensku, by ju obetoval kandidovaním na prezidenta," uviedol pre TASR Mesežnikov.

Skutočnosť, že hnutie nepodporuje súčasného prezidenta Ivana Gašparoviča, pokladá politológ za pochopiteľné. Mečiar totiž nedokáže odpustiť Gašparovičovi, že pred rokmi vystúpil z HZDS, čím ho oslabil.

"Osobná antipatia je veľmi silná. Spôsob, akým ju prezentuje však naznačuje, že súčasného prezidenta stále vníma ako silného rivala, zradcu a tie samotné opodstatnené výhrady voči jeho práci tam až takú úlohu nehrajú," doplnil na margo Mečiarovho postoja Mesežnikov.

Politológ nevylučuje Mečiarovu kandidatúru v prezidentských voľbách 2009. Považuje za celkom možné, že nakoniec - opäť pod tlakom "nejakých udalostí" - bude znova kandidovať. "Tak, ako to bolo v minulých voľbách, kedy tiež najskôr odmietal a napokon súhlasil," uzavrel politológ.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 22:53