StoryEditor

Novinárka, ktorej podpálili dom, je presvedčená, že išlo o mafiánsku výstrahu

29.08.2007, 18:19
Autor:
TASRTASR

ovinárka týždenníka Plus 7 dní Naďa Šindlerová, ktorej dnes v noci neznámy páchateľ podpálil fasádu domu, je presvedčená, že ide o mafiánsku výstrahu. Napriek informáciám, ktoré poskytla polícii, ju pobúrila nečinnosť a podcenenie situácie zo strany samotnej polície.
Prebudila som sa okolo 03:15 na šľahajúce plamene za oknom. Videla som položený kanister na betónovom múriku a pomaly odchádzajúci kabriolet s dvoma mužmi spred môjho domu. Roztriasla som sa a nevedela som, čo bude nasledovať, povedala dnes pre TASR Šindlerová, ktorá pokus o podpálenie domu považuje za nehorázny útok na novinára v súvislosti s výkonom profesie.
V poslednom čase som sa venovala kauzám BMG Invest, Horizont Slovakia v súvislosti s prepadnutím majetku odsúdených. Ako regionálna redaktorka týždenníka Plus 7 dní v Košiciach som sa venovala aj košickému podsvetiu. Nedávno som mala aj dosť podrobný materiál o gangu okoličániovcov. Môžem sa len domnievať, odkiaľ ten útok smeroval, ale určité podozrenie samozrejme mám, uviedla napadnutá novinárka.
Šindlerová je znepokojená laxným prístupom operačného dôstojníka na linke 158 a policajtov, ktorí prišli na miesto činu. Až po urgencii známych na generálnej prokuratúre a vysokopostavených policajtov, ktorých osobne poznám a v súvislosti s mojou profesiou s nimi roky komunikujem, sa veci dali do pohybu. Polícia začala konať. Keď som ráno, krátko po požiari, telefonovala na 158, bolo mi povedané, že vyšetrovateľ za mnou príde až ráno. Dokonca, keď som upozorňovala, že som novinárka, a že je to v súvislosti s mojou profesiou, operačný dôstojník mi povedal, že som sa zbytočne vyhrážala tým, že som novinárka Plus 7 dní, že sa už nejaké kroky podnikajú, povedala Šindlerová, podľa ktorej sa policajti prípadom začali zaoberať o dve hodiny na základe urgovania jej známych z okruhu polície.
Dnešnému útoku nepredchádzali žiadne varovné signály, povedala Šindlerová. Pred niekoľkými rokmi jej doručili vyhrážku v ukrajinčine, ktorú riešila trestným oznámením na neznámeho páchateľa. Vtedy to skončilo dostratena. Okolo dnešného prípadu sa rozvírila hladina a som tomu rada. Keď novinár začne ustupovať mafiánskym praktikám, nie je to normálne. Pokiaľ by dnes polícia hneď ráno urobila určité kroky, šanca na vypátranie páchateľov by bola väčšia. Verím, že aj tak vinníka vypátrajú. Novinár by sa nemal nechať zastrašiť, reagovala Šindlerová na otázku, či sa bude i naďalej venovať investigatívnym témam z prostredia košického a východoslovenského podsvetia.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 01:41