StoryEditor

Palko poslal protestný list belgickému veľvyslancovi

12.09.2007, 17:05
Autor:
TASRTASR
Poslanec Národnej rady SR za KDH Vladimír Palko poslal veľvyslancovi Belgického kráľovstva v SR Alainovi Coolsovi protestný list. Vyjadril v ňom znepokojenie nad udalosťami, ktoré sa stali v Bruseli 11. septembra tohto roka.

Belgická polícia údajne použila silu proti pokojným účastníkom demonštrácie proti islamizácii Európy.
"Polícia bezdôvodne napadla niektorých politikov legálne zvolených občanmi v slobodných voľbách. To som si v dnešnej Európe dokázal predstaviť iba v Lukašenkovom Bielorusku," uviedol poslanec Palko.
Podľa niektorých médií túto demonštráciu bruselský magistrát zakázal. "Islamizácia Európy predstavuje reálny problém. Je veľa názorov, ako ho vyriešiť. Je dôležité, aby sa o nich slobodne diskutovalo. Súčasťou takejto slobodnej diskusie je aj slobodné zhromažďovanie," zdôraznil Palko. Ako ďalej uviedol, chýry, že demonštráciu zneužili neonacistickí extrémisti, sa nepotvrdili. Účastníci demonštrácie podľa Palka nevykazovali žiadne znaky extrémizmu, nedopúšťali sa násilia ani vandalizmu.
Postup bruselského magistrátu a belgickej polície Palkovi pripomína postup komunistických orgánov na Slovensku pred rokom 1989. "I vtedy naša ústava zaručovala slobodu zhromažďovania, ale v praxi takáto sloboda neexistovala," ozrejmil.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 11:27