StoryEditor

Po prijatí eura nám lepšie nebude, myslia si Slováci

14.11.2007, 15:45
Autor:
SITASITA
Len traja zo 100 občanov Slovenskej republiky sú presvedčení o tom, že životná úroveň na Slovensku sa po zavedení eura určite zvýši. Na druhej strane až 33 percent opýtaných sa domnieva, že po zavedení eura určite dôjde k zhoršeniu ich životnej úrovne.

Vyplýva to z výsledkov kvartálneho výskumu Euro a životná úroveň, ktorý v októbri uskutočnila marketingová spoločnosť TNS SK na vzorke 1 009 respondentov vo veku najmenej 15 rokov.
V júni tohto roka sa 14 percent slovenských občanov vyjadrilo, že prechodom na euro sa ich životná úroveň určite zvýši alebo mierne zvýši, kým v októbri už ich bolo iba 12 percent. Prechod na euro pesimisticky poníma viac ako polovica respondentov. Kým v júni sa 56 percent respondentov vyjadrilo, že prechodom na euro sa ich životná úroveň určite zníži alebo mierne zníži, v októbri sa takto vyslovilo okolo 60 percent respondentov. Výpovede Slovákov sa v porovnaní s predchádzajúcim obdobím výrazne nezmenili. Zlepšenie životnej úrovne po vstupe do eurozóny očakávajú skôr mladší ľudia a vysokoškolsky vzdelaní respondenti.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 05:10