StoryEditor

V Rusku sa začala kampaň pred prezidentskými voľbami

02.02.2008, 12:03
Autor:
SITASITA
V ruských médiách sa v sobotu formálne začala kampaň pred prezidentskými voľbami, ktoré sú naplánované na 2. marca. Tlačovej agentúre AFP to potvrdila hovorkyňa volebnej komisie, ktorá si neželala byť menovaná.

Podľa hovorkyne sa však vysielanie príspevkov začne až v pondelok, prvý pracovný deň predvolebného obdobia. V priebehu mesiaca pred voľbami sú štátne médiá podľa zákona povinné bezplatne poskytovať priestor na kampaň a debaty.

Sobotňajšie vydanie štátneho denníka Rossijskaja Gazeta prinieslo program vládnej strany Jednotné Rusko v ôsmich stĺpcoch hustého písma. "Považujeme sa za pokračovateľov vlasteneckej tradície celej tisícročnej štátnosti Ruska," vyhlasuje strana, ktorá postavila do volieb prvého vicepremiéra Dmitrija Medvedeva, favorita odchádzajúceho prezidenta Vladimira Putina. Ruské spravodajské kanály sa v posledných týždňoch prednostne venujú Medvedevovým cestám po krajine, ktoré však Kremeľ nepovažuje za súčasť kampane. V sobotu sa má Medvedev zúčastniť na spomienkových podujatiach pri príležitosti 65. výročia Bitky pri Stalingrade.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 22:55