StoryEditor

Od začiatku týždňa deväť obetí na cestách

15.06.2007, 13:22
Autor:
SITASITA

Od začiatku týždňa zaevidovali policajti na slovenských cestách 694 dopravných nehôd. Vyžiadali si deväť ľudských životov, 16 osôb utrpelo ťažké zranenia, 101 vyviazlo s ľahkými. materiálne škody odhadli na 48 miliónov korún.
Do štatistiky sa dostali aj dve nehody z nedele. V Rajci v okrese Žilina pri zrážke motocykla a Renaulta prišiel o život 29-ročný motocyklista. Hodinu pred polnocou v katastri obce Dolné Naštice v Bánovskom okrese narazil do kamióna vodič BMW. Šofér osobného auta zrážku neprežil, jeho dvaja spolujazdci vyviazli s vážnymi zraneniami.
Ako agentúru SITA informovala Marta Bujňáková z Prezídia PZ, v pondelok nadránom v katastri obce Figa v Rimavskosobotskom okrese vodič Volva v dôsledku rýchlej jazdy nezvládol riadenie a v zákrute sa čelne zrazil s nákladiakom. Vodič osobného auta zomrel, pri nehode sa zranilo aj ani nie ročné dievčatko a spolujazdkyňa.
V utorok ráno v Prešove vodič Mercedesu neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, dostal šmyk, zišiel z vozovky, narazil do stĺpa a následne zrazil 32-ročného chodca. Ten zomrel na mieste. V ten istý deň vo Zvolenskej Slatine v okrese Zvolen zahynula chodkyňa, ktorú zachytilo vojenské služobné vozidlo. Večer v katastri Sládkovičova v Galantskom okrese zasa vodič Seatu v dôsledku rýchlej jazdy dostal šmyk, zišiel z cesty a narazil do stromu. On sa zranil ťažko, no jeho manželka zahynula na mieste. Hodinu pred polnocou v katastri Spišskej Belej vyhasol život 17-ročného mladíka. Vodič bez vodičského oprávnenia, nezvládol riadenie, zišiel z cesty a narazil do stromu.
Tragédia sa stala aj v stredu polhodinu po polnoci v obci Prenčov v okrese Banská Štiavnica. Z nákladného auta sa uvoľnilo drevo, ktoré zasiahlo protiidúce vozidlo. Devätnásťročný vodič renaultu zomrel na mieste. Popoludní v obci Makovce v okrese Stropkov zahynul pri nehode šesťročný Adamko. Chlapček išiel v pravom jazdnom pruhu pri strede vozovky. Vodič Opla v dôsledku nepozornosti a neprimeranej rýchlosti už nestihol tragédii zabrániť.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. apríl 2024 16:56