StoryEditor

Harabin podal dovolanie na Najvyšší súd

26.08.2007, 12:52
Autor:
TASRTASR
Minister spravodlivosti SR Štefan Harabin podal dovolanie na Najvyšší súd SR v prípade dopravnej nehody príslušníka Policajného zboru kapitána M. M., ktorý bol obžalovaný z ťažkého ublíženia na zdraví.

Rezort spravodlivosti po prešetrení celého prípadu dospel k záveru, že došlo k porušeniu zákona v prospech obžalovaného. "Takýmto rozhodnutím dochádza k znevažovaniu sudcovského stavu a podkopávaniu dôvery v súdy a spravodlivosť," uviedol Harabin. "Tisíce zákonných a spravodlivých rozsudkov, medzi ktorými sú aj oslobodzujúce, zostávajú, žiaľ, v tieni jedného pochybného rozhodnutia," dodal.

Ako pre TASR uviedol hovorca rezortu Michal Jurči, napriek podanej obžalobe založenej na znaleckých posudkoch, výpovedi svedkov a dôkazov zadovážených priamo na mieste nehody, Vojenský obvodový súd v Bratislave obžalovaného v máji tohto roku oslobodil, nakoľko sa nedalo dokázať, že skutok spáchal.

Podľa obžaloby sa dopravná nehoda stala 2. apríla 2003 o 20. hodine v obci Dvorany nad Nitrou v smere do Nitry. Vodič M. M. tu mal rýchlosťou 65 až 71 km/hod. predchádzať kolónu vozidiel a v križovatke narazil prednou časťou svojho vozidla do zadnej časti auta, ktoré riadil Milan Š. Auto odbočovalo vľavo na miestnu komunikáciu, čo signalizovalo aj zapnutou smerovkou. Po náraze skončilo v oplatení rodinného domu. Milan Š. sa zo zranení liečil viac ako šesť týždňov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 03:34