StoryEditor

Slováci v zahraničí objednávajú cez internet viac darčekov

09.01.2008, 11:32
Autor:
TASRTASR
Slováci pracujúci alebo dlhodobo sa zdržujúci v zahraničí stále viac objednávajú darčeky a ich doručenie domov známym a príbuzným prostredníctvom internetového obchodu.

Najčastejšie sú to kytice kvetov, najmä ruží, alebo ich kombinácia s inými kvetmi. Tiež sladkosti, ale aj alkohol, kolekcie sviečok, či iný darčekový tovar.


"Od polovice roku 2007 sme zaznamenali zvýšený záujem o náš servis a dodávku kvetov a darčekov najmä od objednávateľov z Veľkej Británie a Írska. Tradičné veľa je ich stále z USA, Austrálie a viacerých krajín západnej Európy. Máme už približne 13.000 zákazníkov z 85 krajín," uviedol pre TASR riaditeľ spoločnosti z Kriváňa Miroslav Očenáš


Počet objednávok až niekoľkonásobne stúpa najmä pred Vianocami, ale aj MDŽ, Dňom sv. Valentína, Dňom Matiek a Dňom otcov. Pred koncom roku je veľký záujem o darčeky pre obchodných partnerov. Najdrahšou objednávkou, ktorú firma doručila, bolo 500 ruží za takmer 30.000 korún a najvzdialenejším miestom doručenia darčeka za vyše 6000 korún čínsky Peking.


Spoločnosť zabezpečuje donáškový servis kvetov a darčekov na Slovensku, ale aj v Česku, Maďarsku, Rakúsku a v ďalších štátoch.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 07:26