StoryEditor

Vo VOP chcú urýchliť vyšetrovanie výbuchu

27.07.2007, 15:44
Autor:
SITASITA

Už takmer päť mesiacov pokračujú pyroasanačné práce v zdemolovanom areáli Vojenského opravárenského podniku (VOP) Nováky. V podniku vytvárajú predpoklady na urýchlenie prác, aby zároveň urýchlili vyšetrovanie tragédie, ktorá pripravila o život osem ľudí. Po dnešnom rokovaní vo VOP to uviedol minister obrany František Kašický. Ako ďalej informoval, dnešným dňom sú už všetky rodiny obetí odškodnené, zranených zamestnancov odškodnia až po skončení ich práceneschopnosti. V podniku koncom júna objavili jamu s vyše miliónom kusov oceľových projektilov. Táto záležitosť je pre ministra uzavretá začatím trestného stíhania voči jednému slovenskému denníku za šírenie poplašnej správy.
Novovymenový riaditeľ VOP Peter Trgiňa informoval, že všetci zamestnanci, ktorí po výbuchu sedeli doma a poberali 60 percent platu, už opäť naplno pracujú. V podniku podľa jeho slov robia kroky na ďalší rozvoj a zvýšenie počtu zamestnancov. Podnik má podľa Kašického podpísané zmluvy hlavne na výrobu plastov a automobilovej techniky.
Vo VOP Nováky 2. marca nastal obrovský výbuch v hale, kde sa rozoberala munícia. Okrem ôsmich ľudí sa desiatky ľudí zranili, tlaková vlna po výbuchu rozbila okná do vzdialenosti desať kilometrov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 07:18