StoryEditor

STV a SRo budú mať spoločnú budovu, možno aj vedenie

25.10.2007, 08:01
Autor:
SITASITA
Verejnoprávne médiá by v budúcnosti mohli mať nielen spoločnú budovu, ale aj vedenie. "Jedna budova vyvolá nielen prirodzenú synergiu, ale predpokladá to aj spoluprácu v niektorých oblastiach a to môže v budúcnosti vyústiť do spojenia.

Je tu ešte vždy aj nejaká aktuálna situácia hospodárenia týchto verejnoprávnych médií, ich ekonomiky, ktorá môže viesť k urýchleniu tohto procesu," povedal minister kultúry Marek Maďarič po tom, ako dnes vláda podporila výstavbu spoločného sídla Slovenskej televízie (STV) a Slovenského rozhlasu (SRo).


Nová budova by mala stáť vedľa Slovenského národného divadla na pozemkoch patriacich štátu. Na výstavbe by sa mal podieľať aj súkromný investor, časť nákladov pokryje predaj terajších budov STV a SRo. Minister kultúry Maďarič odhaduje, že verejnoprávne médiá by mohli byť v novom od roku 2012. Je presvedčený, že sa tak zefektívni hospodárenie. "Je to jeden z nástrojov, ako sa vyhnúť každoročnému deficitnému hospodáreniu týchto médií." V novej budove by mohla sídliť aj štátna tlačová agentúra TASR.


Maďarič do mája 2008 predloží vláde koncepciu výstavby spoločného sídla a harmonogram predrealizačnej prípravy. Pomôže mu s ňou poradca, ktorý vzíde z výberového konania. Stavbu chce financovať cez PPP - verejno-súkromným partnerstvom, alebo zámennou zmluvou, keď by súkromný investor postavil budovu a dostal za ňu terajšie nehnuteľnosti STV a SRo.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 20:14