StoryEditor

Do Bratislavy smeruje osemdesiat historických vozidiel

11.07.2007, 18:43
Autor:
TASRTASR

Osemdesiat účastníkov podunajskej rely historických vozidiel Donau Masters 2007 na trase Ulm Budapešť dorazí v piatok 13. júla do Bratislavy. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Starého mesta Alena Kopřivová, záštitu nad podujatím zobral staromestský starosta Andrej Petrek.

Cieľom podujatia je podľa Kopřivovej podpora kultúry a dobrých vzťahov podunajských štátov. Výťažok pôjde na dobročinné účely. Akciu financujú sponzori a účastnícke poplatky.

Veterány majú prísť v dvoch skupinách na Mostovú a Jesenského ulicu a medzi 18.18.30 h sa presunú k hotelu Carlton. Pred hotelom budú vystavené pre verejnosť do 20. h.

Pred príchodom vozidiel sa uskutoční na Hviezdoslavovom námestí kultúrny program so začiatkom o 17. h, zameraný najmä na deti, napríklad súťaž v kreslení najkrajšieho historického Mercedesu. V rámci programu vystúpia Funny Fellows, mažoretky, po príchode účastníkov rely zaznie hudba starej Bratislavy v podaní bratov Kuštárovcov a tiež rock and roll.

Veterány opustia Bratislavu v sobotu 14. júla. Medzi 7.30-8.30 h sa zoradia na Mostovej ulici, vyštartujú po nábreží na Nový most a odtiaľ na diaľnicu do Maďarska cez hraničný priechod Rusovce - Rajka.

Podujatie si po obidva dni vyžiada zmeny v MHD. Dočasne bude vylúčená električková doprava z Jesenského a Mostovej ulice.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 22:34