StoryEditor

O dlhu v zdravotníctve bude kabinet opätovne rokovať

17.10.2007, 16:02
Autor:
TASRTASR

lenovia vládneho kabinetu po tom, ako pred dvoma týždňami stiahli zo schôdze informatívny materiál o dlhu v rezorte zdravotníctva s tým, že ho treba zaradiť ako riadny bod zasadnutia, o ňom dnes prerušili rokovanie.
Ako vysvetlil štátny tajomník ministerstva zdravotníctva (MZ) Daniel Klačko dôvodom na tento krok bola žiadosť vlády o doplnenie opatrení, ktoré prijalo MZ na zníženie zadlženosti zdravotníckych zariadení.
Rezort zároveň vypracoval návrh o verejnej minimálnej sieti, ktorý dnes doručil na zasadnutie vlády a Klačko požiadal o jeho dodatočné zaradenie na rokovanie. Nakoniec sa do programu schôdze nedostal.
Vicepremiér a minister vnútra Robert Kaliňák, ktorý viedol rokovanie kabinetu, objasnil, že tejto žiadosti nevyhovel kvôli charakteru materiálu. Domnieval sa, že pri jeho prerokovaní je potrebná prítomnosť premiéra Roberta Fica, ako aj ministra zdravotníctva Ivana Valentoviča. Tí na stretnutí kabinetu chýbali, keďže predseda vlády má zdravotné problémy a šéf rezortu zdravotníctva bol v parlamente, kde poslanci rozhodovali o balíku zdravotníckych zákonov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 20:09