StoryEditor

Štátnym zdravotným poisťovniam nedôveruje polovica občanov

10.10.2007, 15:28
Autor:
TASRTASR

Štátnym zdravotným poisťovniam nedôveruje polovica občanov SR. Informovala o tom dnes spoločnosť TNS AISA Slovakia, ktorá v čase od 14. do 28. septembra uskutočnila reprezentatívny prieskum verejnej mienky.
Naopak, dôveru v kvalitnú zdravotnú starostlivosť poisťovní prejavila len necelá tretina (približne 30 percent) občanov, pričom ide najmä o starších ľudí a obyvateľov menších miest.
Prieskum ukázal, že počet ľudí odmietajúcich rušenie plurality na trhu verejného zdravotného poistenia stúpa. Proti zlučovaniu zdravotných poisťovní do jednej monopolnej sa vyslovila polovica respondentov. To je o päť percent viac ako v máji tohto roka.
Podpora vytvorenia jedinej zdravotnej poisťovne vo verejnosti mierne klesá. Len necelá tretina opýtaných (32 percent) je za jej zriadenie. V máji to pritom bolo ešte vyše 40 percent. O zámere vlády vytvoriť jednu monopolnú poisťovňu vie takmer každý, ide o 92 percent respondentov.
Agentúra TNS AISA Slovakia uskutočnila reprezentatívny marketingový prieskum trhu metódou telefonických rozhovorov zo špeciálneho CATI štúdia. Prieskumu sa zúčastnili ľudia vo veku 18 až 65 rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 00:46