StoryEditor

Paška odvolávanie ustál

27.11.2007, 11:39
Autor:
TASRTASR

Pavol Paška zotrval vo svojej funkcii aj po dnešnom tajnom hlasovaní o návrhu na jeho odvolanie z postu predsedu Národnej rady (NR) SR. K opozícii sa poslanci ĽS-HZDS nepridali a hlasovania sa nezúčastnili, za odvolanie sa napokon vyslovilo 59 zákonodarcov. Na odvolanie predsedu parlamentu bolo potrebných najmenej 76 hlasov.
Hlasovacie lístky odovzdalo dovedna 65 poslancov, traja boli proti odvolaniu a traja sa zdržali. Hlasovanie je platné.
Návrh na zosadenie Pašku z funkcie predložili opozičné strany SDKÚ-DS, SMK a KDH. Podľa nich sa Paška diskvalifikoval svojím postupom po schválení novely zákona o sociálnom poistení, keď presadzoval, aby čistopis novely neobsahoval schválený pozmeňujúci návrh poslankyne za SDKÚ-DS Ivety Radičovej.
Po protestoch opozície NR SR prezidentovi zaslala návrh v podobe, v akej ho schválil parlament. Ivan Gašparovič návrh vrátil parlamentu na opätovné prerokovanie pre zmätočnosť niektorých jeho ustanovení.
Parlament 30. októbra schválil novelu zákona o sociálnom poistení s dočasným dobrovoľným vstupom i výstupom z druhého dôchodkového piliera, pričom poslanci súčasne odhlasovali aj Radičovej pozmeňujúci návrh zakazujúci vstup do druhého piliera.
Poslancov ešte dnes o 13.00 čaká začiatok 16. schôdze parlamentu. Počas nej budú diskutovať o zákone roka - štátnom rozpočte.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 13:06