StoryEditor

Minister obrany dnes mapoval situáciu v Slovenskom raji

25.07.2007, 15:11
Autor:
TASRTASR

So situáciou v Slovenskom raji, kde od nedele 22. júla bojujú hasiči s lesným požiarom, sa dnes priamo na mieste oboznámil minister obrany František Kašický.
Ako konštatoval po obhliadke požiaroviska v Slovenskom raji, kam sa presunul vrtuľníkom z leteckej základne Sliač, v teréne zostávajú obidva vojenské vrtuľníky a v zálohe je aj tretí zo základne v Prešove, ktorý vybavia bambi vakom.
Minister sa zaujímal aj o ďalšie možnosti pomoci rezortu napríklad čerpadlami pri záchrane vzácneho územia v Národnom parku Slovenský raj. Vyjadril nádej, že sa počasie umúdri, že zaprší, čo spolu s leteckou technikou pomôže uhasiť požiar vo vzácnom prírodnom prostredí.
Požiar, ktorý sa rozhorel v Slovenskom raji v nedeľu 22. júla popoludní pravdepodobne po údere blesku, sa doposiaľ rozšíril na plochu asi 8 hektárov.
S lesným požiarom bojujú hasiči od utorkového predpoludnia aj pri obci Poráč v okrese Spišská Nová Ves, kde oheň zasiahol strmý skalný terén. Podľa informácií z dispečingu tamojšieho Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) oheň sa v dôsledku silného vetra rozšíril do ďalšej rokliny.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 10:20