StoryEditor

Oleg K. Taxikár z Kyjeva

23.07.2007, 00:00

Volá sa Oleg K. (pôvodným menom Oleg Tchorik) a koncom 90. rokov mal zavraždiť jedného z najmocnejších ľudí na Slovensku. Polícia je totiž presvedčená, že 11. januára 1999 to bol práve on, kto štyrmi strelami usmrtil Jána Duckého, bývalého šéfa
Slovenského plynárenského priemyslu a exministra hospodárstva. V jednej z najsledovanejších káuz v novodobých dejinách Slovenska sa pritom opätovne vrátil do centra pozornosti - na naše územie sa bude musieť vrátiť ako jediný obžalovaný z vraždy. Muž, ktorého slovenské bezpečnostné zložky spájali s KGB, dnes žije na Ukrajine - robil zásobovača v potravinách, teraz pracuje ako taxikár.
Navštívili sme ho doma v Kyjeve. "Vy ste sa nebáli za mnou prísť, keďže sa o mne toho veľa hovorí?, bola jedna z jeho prvých otázok.
Spomínal na svoj život na Slovensku, keď jazdil aj autami s diplomatickými značkami. "Stretával som veľa ľudí, ale takmer nikto nevedel, kto som, čo som a čím sa zaoberám." Tvrdí, že na Slovensko prišiel v roku 1993 ako stavebný robotník. Neskôr robil ochrankára ukrajinským podnikateľom, bol tiež v kontakte s mužmi, ktorých polícia označovala za šéfov slovenského podsvetia. "Vedel som, čo robia. No ja som sa zaoberal hlavne výmenou informácií," tvrdí muž, ktorý vinu z vraždy odmieta. Naopak, chce sa sťažovať na Slovensku v Štrasburgu, svoje meno si cení na 380- tisíc eur.

01 - Modified: 2003-06-02 21:30:36 - Feat.: 0 - Title: Skupina G8 verí v rast svetovej ekonomiky
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 09:25