StoryEditor

Privilégium sa odvolalo

15.01.2008, 14:21
Autor:
SITASITA

Privilégium, ktoré dlhuje Sociálnej poisťovni 17 miliónov korún, sa odvolalo v stanovenom čase proti rozhodnutiu Slovenskej finančnej kontroly (SFK) o zaplatení dvojmiliónovej pokuty na ministerstvo financií (MF), ktoré je v tomto prípade odvolací orgán. Agentúru SITA o tom informoval riaditeľ organizácie Privilégium Miroslav Mečíř. Ako dôvod odvolania Mečíř uviedol, že doteraz nebolo skončené vyšetrovanie vo veci pravdivosti čestného vyhlásenia o usporiadaní finančných vzťahov so štátnym rozpočtom za rok 2005. "SFK urobila prvostupňové rozhodnutie podľa vlastných záverov. To znamená, že podľa kontroly je čestné vyhlásenie nepravdivé. Sme toho názoru, že SFK by mala počkať na výsledok policajného vyšetrovania a následné vyjadrenie krajskej prokuratúry", dodal Mečíř.
MF SR dostalo od Privilégia odvolanie 11. januára, povedal agentúre SITA hovorca MF SR Miroslav Šmál. Odvtedy plynie ministerstvu 60-dňová zákonná lehota na preskúmanie a rozhodnutie v tejto veci, dodal Šmál.
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny v auguste vykonalo v Centre privátnych sociálnych služieb Privilégium kontrolu. Tá potvrdila, že spoločnosť, ktorá dostala dotáciu od rezortu, ju musí vrátiť. Ku dňu skončenia kontroly bola táto suma vyše 2,6 milióna korún. Ministerstvo odovzdalo výsledky kontroly Správe finančnej kontroly rezortu financií, ktorá tieto prostriedky vymáha. Výsledky kontroly skúmajú aj orgány činné v trestnom konaní. Rezort práce požadoval vrátenie dotácie po tom, ako vyšlo najavo, že Privilégium nemá dlhy len voči Sociálnej poisťovni, ale aj voči Daňovému úradu. Zakladatelia Privilégia zatajili daňový dlh v čestnom vyhlásení, ktoré priložili k žiadosti o dotáciu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 12:00