StoryEditor

Cvičenie špeciálnych síl na Lešti simulovalo boj proti militantom

24.10.2007, 15:58
Autor:
TASRTASR
Prehĺbenie kooperácie v oblasti špeciálnych operácií s kandidátskymi krajinami vstupu do NATO bolo cieľom spoločného cvičenia slovenských a chorvátskych špeciálnych síl Fall rain (jesenný dážď), ktoré v utorok vyvrcholilo vo vojenskom výcvikovom priestore (VVP) Lešť.

Zúčastnilo sa na ňom 25 príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia (PŠU) v Žiline a 15 príslušníkov práporu špeciálneho určenia chorvátskych ozbrojených síl z Delnice.
Podľa informácií hovorcu 5. PŠU Mária Pažického patrilo k ďalším cieľom cvičenia porovnanie a zdokonalenie plánovacích postupov na taktickej a operačnej úrovni a zdokonalenie v plánovaní a vykonávaní špeciálnych operácií v anglickom jazyku. Spresnil, že cvičenie simulovalo situáciu, počas ktorej dostali traja predstavitelia militantných skupín ponuku od vlády pomyselného štátu na ich podporu, ak spoja sily a začnú vykonávať otvorené ozbrojené intervencie proti susednému štátu pozdĺž štátnej hranice. Úlohou príslušníkov útvarov špeciálnych síl bolo tiež eliminovať lídrov militantných skupín počas ich vzájomného stretnutia, dodal Pažický.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 22:06