StoryEditor

Špeciálny súd sa začne zaoberať kauzou ďalšej nebankovky

04.10.2007, 16:26
Autor:
SITASITA

Kauza s konateľom košickej nebankovej spoločnosti AGW sa dostáva pred senát Špeciálneho súdu v Pezinku, kam bola obžaloba podaná už koncom novembra minulého roka. Na piatok 5. októbra je naplánované verejné zasadnutie, na ktorom by mal senát predbežne prerokovať obžalobu voči konateľovi spoločnosti Matúšovi G.
Matúšovi G. hrozí obžaloba z trestného činu podvodu a z pokračujúceho trestného činu podvodu. Momentálne ešte obvinený Matúš G. od júla 2000 do februára 2002 v 50 pobočkách spoločnosti prostredníctvom zamestnancov uzatvoril takmer 35-tisíc zmlúv o tichom spoločenstve a zmlúv o pôžičke. Podľa vyšetrovateľa poškodil viac ako 26 500 klientov, ktorým spôsobil škodu takmer 2,5 mld. Sk.
Matúš G. sa okrem podvodu spojeného s pôsobením spoločnosti AGW dopustil aj podvodu, keď koncom deväťdesiatych rokov vyhotovil kúpnu zmluvu o prevode vlastníctva jednej garáže v Košiciach medzi predávajúcim a kupujúcim bez vedomia a súhlasu týchto osôb. Majiteľovi garáže týmto konaním spôsobil škodu 70 000 Sk.
Prokurátor navrhuje pred senátom vypočuť približne 120 svedkov. Za spáchané skutky hrozí Matúšovi G. 5 až 12 rokov odňatia slobody.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 12:19