StoryEditor

V prevádzke je zhruba 90 lyžiarskych stredísk

01.02.2008, 11:59
Autor:
SITASITA

Na Slovensku je pred nastávajúcim víkendom v prevádzke okolo 90 lyžiarskych areálov, podmienky v nich sú prevažne dobré až veľmi dobré. Sneh je zmrznutý alebo prachový. Informovala o tom Ľubica Styková z banskobystrickej spoločnosti Sitour, ktorá monitoruje podmienky v lyžiarskych strediskách.
V Lomnickom sedle je 150 cm snehu, na Štrbskom Plese 100 cm, na Chopku-juh 100 až 160 cm, na Martinských holiach 95 cm, na Skalke pri Kremnici 90 cm snehu. Na Chopku-sever je v prevádzke 12 km zjazdoviek, výška snehu dosahuje 55 cm. Po pol metra snehu je na Donovaloch, vo Veľkej Rači, v Mýte pod Ďumbierom, na Králikoch, na Remate, v Kokave-Línii alebo v Oravskej Lesnej, po 60 cm v Jasenskej doline, vo Valčianskej doline, na Pasekách vo Vrátnej, na Krížnej v Tureckej, na Plejsoch aj na Kojšovskej holi, po 70 cm snehu hlási Drienica, Pavčina Lehota, Skicentrum Strednica Ždiar alebo Skipark Kubínska hoľa-vrch. Na Kubínskej holi sa lyžuje aj v spodnej časti, kde sú pri 30 cm snehu dobré podmienky.
Cez víkend budú v niektorých areáloch rôzne akcie -- na Štrbskom Plese snoubordová show Skočsy, vo Vrátnej Európsky pohár v snoubordingu, na Donovaloch Donovalyfest, na Táľoch je akcia pre žiakov so samými jednotkami na polročnom vysvedčení. V Levočskej doline dnes organizujú Fašiangový farebný sneh a karneval na lyžiach.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 03:46