StoryEditor

Fitness: Na ME získali Slovenky päť kovov, Malachovská a Lenártová majú zlato

23.05.2005, 08:26
Autor:
TASRTASR

Majsterkou Európy na rok 2005 v klasickom fitnes žien do 164 cm sa na ME 2005 na Jalte (Ukrajina) stala dvojnásobná majsterka sveta Silvia Malachovská z Valče. Druhé zlato pre slovenskú výpravu vybojovala Natália Lenártová z Košíc, ktorá triumfovala v bodyfitnes do 158 cm. S titulom vicemajsterky Európy sa z dejiska ME 2005 vráti aj Bratislavčanka Lenka Chalupková, ktorá súťažila v bodyfitness nad 164 cm. Na stupeň víťazov vystúpili aj Martina Tarková z Bratislavy, ktorá v bodyfitness do 158 cm skončila tretia a Katarína Verbovská z Košíc v bodyfitness do 164 cm.
Smutná z Jalty príde Iveta Chrťanová, dvojnásobná majsterka sveta a Európy, ktorá v klasickom fitness do 164 cm skončila na 4. mieste.
Slovenské fitnesky aj na ME 2005 potvrdili, že v tomto športovom odvetví patria medzi absolútnu svetovú a európsku špičku. V nominácii bolo šesť reprezentantiek a päť z nich získalo na ukrajinskom súťažnom pódiu cenné kovy. Potvrdili sa to slová štátneho trénera Ľubomíra Matejíčku, že Slovenky aj v roku 2005 budú na ME a MS určovať trend a úspešne budú prezentovať krásu a šarm slovenských dievčat v pohybe. "Vedeli sme, že na ME posielame to najlepšie, čo doma máme. Preto medailová žatva z tohto podujatia nás vôbec neprekvapuje," povedal na margo čerstvej medailovej žatvy na Jalte Milan Čížek, osobný tréner Natálie Lenártovej a Kataríny Verbovskej. "Trochu ma mrzí 4. miesto Ivety Chrťanovej. Videl som ju týždeň pred Fitneskou Slovenka, na majstrovstvách SR v kulturistike v Dubnici a bola v životnej forme. Veľmi dobre vyzerala. Myslel som si, že sa presadí aj na majstrovstvách Európy," dodal Milan Čížek.
/k dispozícii sú zvukové záznamy/
šž

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 18:03