StoryEditor

Futbal-19: Slovenská 19-tka do Lichtenštajnska s postupovými ambíciami

05.10.2005, 08:32
Autor:
TASRTASR

Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov absolvovala v utorok zraz pred zápasmi 1. fázy kvalifikácie ME tejto vekovej kategórie v Lichtenštajnsku. Slovenský tím odcestuje vo štvrtok do dejiska miniturnaja do Eschenu aj s legionárom talianskej Brescie Marekom Hamšíkom, v nominácii nechýba ani druhý hráč zo zahraničia, Pavol Húšťava zo Slovana Liberec.
Slovenská 19-tka odohrala v rámci prípravy na kvalifikáciu ME štyri medzištátne zápasy. S ruskými rovesníkmi prehrala v auguste v seneckom NTC 2:3 a 0:3, s Izraelom minulý týždeň opäť v NTC 0:1 a 1:3. Trénerovi Baranovi skrížilo plány zranenie útočníka bratislavského Interu Radoslava Augustína, ten si v zápase 10. kola Corgoň ligy Inter Bratislava - MFK Ružomberok (0:3) po zrážke s hosťujúcim brankárom zlomil ihlicu na pravej nohe. Oproti dvojstretnutiu s Izraelom v kádri nefiguruje Anton Sloboda z Ružomberka, ktorého Baran nahradil Mikulášom Tóthom z MFK Košice.
V Eschene bude mať rozložený svoj hlavný stan 2. skupina. Slováci nastúpia 8. októbra proti Kazachstanu, 10. októbra ich čaká domáce Lichtenštajnsko a 12. októbra Dánsko. "Ak chceme postúpiť do II. fázy kvalifikácie ME musíme skončiť najhoršie na druhej priečke. Verím, že sa nám to podarí. I keď dnes už v Európe slabé tímy nie sú a navyše v tejto vekovej kategórii budú pre nás súperi aj určitou neznámou," povedal pre TASR tréner Baran.
Do 2. fázy kvalifikácie sa prebojujú prvé dve mužstvá z každej skupiny a jedno najlepšie z tretej priečky. Miestenky majú isté aj Španielsko, Anglicko a Česko. Na finálový turnaj postúpia už iba víťazi jednotlivých skupín z 2. fázy a hostiteľská krajina Poľsko.

Nominácia SR 19 na 1. kolo kvalifikácie o postup na ME v termíne 4. - 13. októbra:
hráči: Matej Košický a Roman Mihálik (obaja Inter Bratislava), Ľuboš Kamenár (FC Artmedia), Martin Belaník, Marek Bajza (obaja MŠK Žilina), Miroslav Daško (Dukla Banská Bystrica), Erik Grendel a Matej Lendvay (obaja ZTS Dubnica), Ľuboš Hanzel (Spartak Trnava), Patrik Mráz (Matador Púchov), Lukáš Chovan (1. FC Tatran Prešov), Tomáš Varga (FC Nitra), Tomáš Ďubek (MFK Ružomberok), Mikuláš Tóth, Lukáš Horváth (obaja MFK Košice), Anton Končitík, Juraj Piroska (obaja AS Trenčín), Pavol Húšťava (Slovan Liberec), Marek Hamšík (Brescia),

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. jún 2024 16:07