StoryEditor

Šaľa protestuje proti výrokom Stanislava Szabóa o podplácaní

09.03.2007, 07:28
Autor:
SITASITA

Prezident ŠK Slovan Duslo Šaľa Miroslav Wöllner reagoval na články v niektorých štvrtkových slovenských denníkoch odvolávajúcich sa na športový servis agentúry SITA ako zdroj informácií k vyhláseniam majiteľa klubu ŠK Eldus Močenok Stanislava Szabóa o podplácaní funkcionárov Slovenského futbalového zväzu, rozhodcov a delegátov zápasov predstaviteľmi viacerých futbalových klubov. M. Wöllner poslal tlačovej agentúre SITA svoje stanovisko, ktoré športová redakcia uvádza v plnom znení bez štylistických úprav:

Agentúra SITA zverejnila vyhlásenie majiteľa klubu ŠK Eldus Močenok Stanislava Szabóa vo veci jeho spolupráce v pozícii agenta s príslušníkmi Úradu boja proti korupcii, ktorej výsledkom bolo zadržanie vysokého profesionálneho funkcionára Slovenského futbalového zväzu Vladimíra Wänkeho. Stanislav Szabó v predmetnom vyhlásení obvinil z korupcie aj predstaviteľov viacerých futbalových klubov, rozhodcov a delegátov, okrem iného aj predstaviteľov FK Slovan Duslo Šaľa a to konkrétne slovami: "Vo štvrtok večer dávala Šaľa päťtisíc za vybavenie hráča z Jihlavy".
Vyhlásenie majiteľa klubu ŠK Eldus Močenok S. Szabóa vo vzťahu k FK Slovan Duslo Šaľa jednoznačne popierame, z našej strany v žiadnom prípade nedošlo k porušeniu právnych predpisov Slovenskej republiky.
Súhlasíme s prešetrením obvinení S. Szabóa a v súvislosti s prípadnými trestnými činmi spáchanými predstaviteľmi slovenských futbalových klubov, rozhodcami a delegátmi, považujeme za potrebné ich odhaliť a potrestať prípadných páchateľov.
Vyhlásením S. Szabóa došlo k poškodeniu dobrého mena FK Slovan Duslo Šaľa v povedomí celej slovenskej verejnosti, vyhlásenie S. Szabóa sa totiž objavilo vo viacerých médiách napr. denník SME 8. 3. 2007 článok
"Szabó: Nevzal si prvý raz". Takéto obvinenie považujeme za nevhodné aj vzhľadom na skutočnosť, že klub ŠK Eldus Močenok, ktorého je p. Szabó majiteľom a FK Slovan Duslo Šaľa proti sebe bojujú o postup do Corgoň ligy.
FK Duslo Šaľa si ctí zásady fair-play a právny poriadok Slovenskej republiky a v tomto zmysle sme konali v minulosti a budeme konať aj v budúcnosti.

Ing. Miroslav Wöllner
prezident klubu
ŠK Slovan Duslo Šaľa

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 15:46