StoryEditor

Davis Cup: Máme lepší tím, ako Slováci, tvrdí šéf českého tenisu

27.09.2005, 13:28
Autor:
TASRTASR

Prezident Českého tenisového zväzu Ivo Kaderka v snahe zmierniť sklamanie z historicky prvého vypadnutia daviscupovej reprezentácie jeho krajiny zo svetovej skupiny tvrdí, že Slováci, ktorí postúpili do finálového zápasu o šalátovú misu, disponujú kvalitatívne horším tímom ako Česko.
Česko si svoj kalich horkosti v tomto ročníku DC dopilo počas uplynulého víkendu na antuke v Liberci, kde prehralo v barážovom dueli s Nemeckom 2:3, keď ešte pred záverečnou dvojhrou bol stav nerozhodný 2:2. "Bláznivý Waske neustále pokrikoval na našich hráčov. Nemci sa po oficiálnej párty zdvihli a nepovedali ani dobrú noc. Bolo to vyhecované tak, ako to má v Davis Cupe byť. Ten zápas mal prívlastok semifinálový a nie barážový," povedal pre denník Sport šéf českého tenisu. Tím nehrajúceho kapitána Cyrila Suka spadol do baráže po prehre v 1. kole svetovej skupiny na antuke v Buenos Aires s Argentínou 0:5. S tou istou Argentínou, ktorú Slovensko vyradilo v semifinále v bratislavskom NTC na povrchu Premier 4:1! "Máme lepší tím než Slováci. Oni hrajú finále, my sme zostúpili. Je to paradox," tak takúto lahôdku ponúkol Sportu Ivo Kaderka.
Slovenská daviscupová reprezentácia si svoju cestu do finále vybojovala jednoznačnými víťazstvami nad silnými súpermi. Na ich štíte zostal v 1. kole obhajca titulu Španielsko, v 2. kole Holandsko a to ešte Argentína pricestovala do Bratislavy s hráčmi, ktorí boli v minulotýždňovom Entry rebríčku ATP od ôsmeho do jedenásteho miesta...

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 11:54