StoryEditor

Futbal: Po bezgólovom zápase s Groclinom nepostupová pohárová skepsa Dukly

26.08.2005, 08:35
Autor:
TASRTASR

Banskobystrická Dukla po bezgólovom zápase doma na Štiavničkách až príliš skoro skončila svoju pohárovú púť. V 2. predkole Pohára UEFA zohrala s poľským Groclinom Grodzisk dva nešťastné zápasy. Aj keď na Štiavničkách v odvete pôsobila kompaktnejšie ako vonku v Grodzisku, jej neschopnosť streliť čo len jeden gól bodal do očí. Snahu jej nebolo možné uprieť, no na Poliakov nestačila, nič účinné nevymyslela a navyše si nezapísala do klubovej histórie keď už nie postup ani cenné pohárové víťazstvo.
Po zápase hodnotili obaja tréneri výsledok z dvoch uhlov pohľadu, na jednej strane spokojný hosť, slovenský tréner Dušan Radolský a na strane druhej sklamaný Václav Daněk, aj keď vedel, že postup po výsledku 1:4 v Grocline by sa rovnal malému zázraku.
Václav Daněk: "Spočiatku sme kazili sme prihrávky, no potom sme začali normálne hrať a vynútili si aj územnú prevahu. Vytvorili sme si niekoľko šancí, no nič nám nepadlo, a tak sme sa nemohli nabudiť na ďalšiu ofenzívu. Niektoré šance riešime strašným spôsobom... Výsledok 0:0 je asi spravodlivý, škoda, že sme aspoň nevyhrali, takže bohužiaľ. Svedomie mám čisté, no viem aj, že zápasu chýbal gól, všetci naň čakali. Aj keď máme skúsených hráčov, nedali sme ho. Ak by padol, možno by hra vyzerala úplne inak. Mrzí ma ako bývalého strelca, že sa také šance, aké sme si vytvorili, nepremenili. Viem, čo je sebavedomie strelca, strašne dlho sa buduje a strašne rýchlo stráca. Verím, že Jakubko sa opäť do fazóny strelca rýchlo dostane. Jeho nepremenená šanca v závere asi pramenila už z únavy. Mrzeli ma však aj ďalšie šance, často hráčom hovorím, že v jednoduchosti je sila, no teraz sa podľa toho neriadili. Mrzí ma nespokojná odozva divákov, no ešte viac nepremenené šance a bezgólová remíza."
Dušan Radolský: "Ničím sme neprekvapili, hrali sme len tak, aby sme si zabezpečili postup. Tomu sme prispôsobili celú taktiku, nedostať gól a prípadne sa snažiť aj jeden streliť. Vytvorili sme si niektoré nádejné akcie, aj s rýchlymi kontrami, no boli aj situácie, keď sme hrali zle. V nedeľu sme hrali veľmi ťažký zápas na Légii, očakával som, že síl veľa nebude, toľko na ospravedlnenie. V zápase sa nám darilo splniť cieľ nedať súperovi priestor, takto sa však hrá pohárový zápas. Náš brankár je mladučký, udržal si čisté konto, teší ma, že dostal príležitosť aj v reprezentácii. Nervozita našich hráčov vzhľadom na prvý zápas bola logická, lepšia je však nervozita ako podcenenie."
dd /k dispozícii zvuk/

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 12:57