StoryEditor

Tenis: Rusi proti Francúzsku i so Safinom

04.07.2005, 14:31
Autor:
TASRTASR

Víťaz Australian Open Marat Safin bude napriek zraneniu kolena jednotkou ruskej reprezentácie vo štvrťfinále Davisovho pohára v Moskve proti Francúzsku (15. - 17. júla).
Safina v posledných mesiacoch trápilo bolestivé ľavé koleno a uvažoval i o chirurgickom zákroku, no napokon sa rozhodol reprezentovať Rusko v bojoch o šalátovú misu. "Marat je v tíme a ak sa jeho zranenie nezhorší, môže proti Francúzsku nastúpiť," povedal nehrajúci kapitán ruského tímu Šamil Tarpiščev. Okrem Safina nominoval ruský kouč i semifinalistu Roland Garros Nikolaja Davydenka, hrdinu Davis Cupu z roku 2002 Michaila Južného, Igora Andrejeva a nováčika Teimuraza Gabašviliho. Okrem Safina trápia zdravotné problémy i Davydenka. Ten pre zranené zápästie vzdal zápas druhého kola Wimbledonu proti Jonasovi Björkmanovi.
Kapitán Francúzov Guy Forget po oznámení neúčasti Sebastiena Grosjeana pozval do reprezentácie kvarteto Richard Gasquet, Paul-Henri Mathieu, Arnaud Clement a Michael Llodra.
Moskovský súboj bude prvým vzájomným stretnutím týchto súperov od roku 2002, keď v Paríži vo finále Davisovho pohára Rusko zvíťazilo 3:2, keď v piatom zápase Južnyj proti Mathieuovi otočil zápas z 0:2 na sety.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 08:18