StoryEditor

Novým generálnym sekretárom SFZ Miloš Tomáš

10.04.2007, 17:02
Autor:
SITASITA

Novým oficiálne menovaným generálnym sekretárom Slovenského futbalového zväzu sa po Dušanovi Tittelovi (skončil koncom decembra 2006) stal Miloš Tomáš (nar. 9. 1. 1968). Tridsaťdeväťročný bývalý aktívny futbalista Slovana Bratislava, DAC Dunajská Streda, Artmedie Petržalka ako aj troch nemeckých klubov FC Saarbrücken, Rot-Weiss Essen a Carl-Zeiss Jena pôsobil vo zväzových štruktúrach už v rokoch 2002 - 2003, keď bol ešte za éry hlavného trénera Ladislava Jurkemika technickým vedúcim slovenskej futbalovej reprezentácie. "Na dnešnom zasadnutí dostal pán Tomáš jednoznačnú podporu členov výkonného výboru SFZ. V súčasnosti pracuje aj ako delegát futbalového zväzu, je členom Rady SFZ i výkonného výboru Bratislavského futbalového zväzu, takže je priamo v hnutí. Ide o bývalého hráča, ktorý má skúsenosti aj z manažmentu, keďže dosiaľ vykonáva post riadiacieho pracovníka, marketingového riaditeľa v jednej zahraničnej firme. Myslím si, že má predpoklady, aby zvládol funkciu generálneho sekretára. Pán Tomáš by mal nastúpiť 20. apríla okamžite po tom, ako si vysporiada svoje záväzky u bývalého zamestnávateľa," uviedol pre agentúru SITA prezident SFZ František Laurinec a doplnil: "Ako generálny sekretár bude mať pán Tomáš na starosti významnú časť práce zväzu. Bude zodpovedným riadiacim pracovníkom všetkých platených funkcionárov na Slovenskom futbalovom zväze. V jeho náplni práce bude robiť servis pre výkonný výbor a jednotlivé komisie. Generálny sekretár má veľmi dôležité postavenie v hierarchii najmä toho denného života vo futbalovom hnutí."
Po odstúpení Dušana Tittela vykonával necelé tri mesiace funkciu zastupujúceho generálneho sekretára Vladimír Wänke. Po prevalení korupčnej aféry s prevzatím úplatku na SFZ prevzal dočasne kompetencie generálneho sekretára Pavol Peráček. Od 20. apríla bude po utorkovom menovaní výkonným výborom SFZ novým šéfom sekretariátu oficiálne Miloš Tomáš. "O tomto poste sme po odchode Dušana Tittela diskutovali takmer štyri mesiace. V hre boli najmä dve mená - Jaroslav Šišolák a Jozef Valovič, chýbal však na nich jednotný názor medzi členmi výkonného výboru SFZ. S pánom Valovičom, ktorý bol mojím favoritom číslo jeden, som sa dnes ráno rozprával. Vysvetlil mi, že necítil podporu väčšiny členov VV SFZ, a tak svoju kandidatúru stiahol," povedal na utorkovej popoludňajšej tlačovej besede po rokovaní VV SFZ prvý muž slovenského futbalu F. Laurinec.
Miloš Tomáš sa stal piatym šéfom sekretariátu na SFZ od vzniku samostatnej SR. V ére bývalého predsedu SFZ Milana Služaniča ním bol dlhé roky Peter Židovský, neskôr už za F. Laurinca postupne prišli Ladislav Veselský (vtedy to bola funkcia generálneho riaditeľa), Mikuláš Tarči a spomenutý Dušan Tittel.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. máj 2024 21:13