StoryEditor

Poliaci naznačili zostavu proti SR

06.02.2007, 10:35
Autor:
SITASITA

Výprava reprezentácie Poľska, stredajšieho súpera A-tímu Slovenska v medzištátnom priateľskom zápase v španielskom stredisku Jerez de la Frontera (20.30 h SEČ, priamy prenos STV na Dvojke), v pondelok absolvovala dve tréningové jednotky a večer už mala k dispozícii všetkých hráčov zo zahraničných líg, pričom ako poslední pricestovali brankár Artur Boruc (Celtic Glasgow) a obranca Michal Źewlakov (Olympiakos Pireus). Ku kádru oproti pôvodnej nominácii pribudol obranca Marcin Wasilewski, ktorý nedávno za 800 000 eur prestúpil z Lechu Poznaň do Anderlechtu Brusel a už stihol vo dvoch dueloch dať dva góly - zhodne hlavou. Aj bez legionárov, teda len s hráčmi z Orange Ekstraklasy (Radoslaw Matusiak ako výnimka prestúpil do Palerma až koncom januára), Poliaci v sobotu rozdrvili Estóncov 4:0, čo bolo od 7. októbra 2006 ich piate víťazstvo v rade (predtým Kazachstan 1:0, Portugalsko 2:1, Belgicko 1:0, Spojené arabské emiráty 5:2). Portál Gazeta už poukázal na to, že sa môže zrodiť rekordná séria úspechov namiesto doterajšej so siedmimi položkami. Cesta za ňou by mala viesť práve cez triumf nad výberom Jána Kociana. Málokto z navnadených "kibicov" totiž pochybuje o tom, že bielo-červení si v najbližších vystúpeniach v A-skupine kvalifikácie o postup na ME 2008 poradia s Azerbajdžanom (24. marca v Krakove) a Arménskom (28. marca v Kielcach).
"V pondelok sme absolvovali taktickú prípravu a nácvik herných situácií, ale aj individuálnu prácu s loptou, najmä jej krytie," povedal pre internetovú stránku domáceho zväzu o náplni tréningov Dariusz Dziekanowski, asistent holandského kouča Lea Beenhakkera, avizoval jeden utorňajší tréning a dodal: "Teší nás, že sa nevyskytli žiadne zdravotné problémy." V pondelok sa uskutočnil aj kratší modelovaný súboj Červení - Modrí s deviatimi hráčmi na oboch stranách. Červení vyhrali 2:1 gólmi Grzegorza Rasiaka, pričom práve títo futbalisti by mali tvoriť kostru základnej zostavy proti SR: Kowalewski - Wasilewski, Bak, Bronowicki - Jeleń, Lewnadowski, Kaźmierczak, Krzynówek - Rasiak.
Poliaci v nedeľu pri televízore držali palce hádzanárom, ktorí v Kolíne nad Rýnom - napokon neúspešne - bojovali s domácim Nemeckom o titul majstra sveta. V pondelok sa pre zmenu pokúšali nadviazať kontakt s Robertom Kubicom. Pilot F1 by mal totiž v Jereze absolvovať sériu testovacích jázd. "Kubica na ihrisko, Dzekanowski do kokpitu," huckali v dobrej nálade hráči spomenutého asistenta trénera, zatiaľ čo 64-ročný rodák z Rotterdamu Beenhakker si spokojne mrmlal pod nos: "Well done, boys - Dobre, chlapci."

Nominácia futbalovej reprezentácie Poľska na medzištátne priateľské stretnutie proti Slovensku (streda 7. februára od 20.30 h SEČ v španielskom Jerez de la Frontera):

Brankári: Mariusz Pawelek (Wisla Krakov, 2 zápasy v drese A-tímu), Lukasz Fabiański (Legia Varšava, 4), Artur Boruc (Celtic Glasgow/Škót., 21), Wojciech Kowalewski (Spartak Moskva/Rus., 9)
Obrancovia: Adam Kokoszka (Wisla Krakov, 2/1), Dariusz Dudka (Wisla Krakov, 11/1), Pawel Golański (Kolporter Korona Kielce, 5/1), Grzegorz Bronowicki (Legia Varšava, 4), Jakub Wawrzyniak (Widzew Lodž, 2), Michal Źewlakov (Olympiakos Pireus/Gréc., 63 zápasov/1 gól), Jacek Bak (Al-Rayyan/Katar, 81/2), Arkadiusz Radomski (Austria Viedeň/Rak., 28), Marcin Wasilewski (Anderlecht Brusel/Belg., 12/1)
Stredopoliari: Radoslaw Sobolewski (Wisla Krakov, 25), Lukasz Gargula (GKS Belchatów, 4/1), Maciej Iwański (Zaglebie Lubin, 2/1), Wojciech Lobodziński (Zaglebie Lubin, 2), Rafal Murawski (Lech Poznaň, 3), Piotr Piechniak (Groclin Dyskobolia Grodzisk, 3), Mariusz Lewandowski (Šachťor Doneck/Ukr., 30/1), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg/Nem., 65/9), Przemyslaw Kaźmierczak (Boavista Porto/Portug., 5), Rafal Grzelak (Boavista Porto, 1)
Útočníci: Bartlomiej Grzelak (Legia Varšava, 2/2), Lukasz Piszczek (Zaglebie Lubin, 1), Radoslaw Matusiak (Palermo/Tal., 6/3), Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre/Fr., 15/2), Grzegorz Rasiak (FC Southampton/Angl., 33/8)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 11:22