StoryEditor

NHL: Na Západe opäť vyrovnané, tentoraz 5 gólov v sieti Hašeka

18.05.2007, 08:25
Autor:
SITASITA

Aj bez dištancovaného obrancu Chrisa Prongera vyhrali hokejisti Anaheimu vo štvrtom finálovom zápase Západnej konferencie NHL nad Detroitom 5:3 a vyrovnali stav série na 2:2. Na svoj druhý duel v tohtoročnom play off nastúpil v drese Red Wings slovenský útočník Tomáš Kopecký, ktorý si do štatistík pripísal jednu strelu na bránku a jeden mínusový bod.
Ani štvrtý duel série nenaplnil defenzívne očakávania, k čomu prispel aj nie príliš vídaný fakt, že obaja brankári inkasovali hneď po prvej presnej strele na bránku. Hosťujúci Hašek inkasoval už v 2. min z hokejky Perryho a chybu Giguera na opačnej strane potrestal Cleary, ktorý dorazil do siete strelu Cheliosa. V ďalšom priebehu hrali dôležitú úlohy presilovky, keďže Anaheimu sa konečne podarilo po piatich zápasoch opäť streliť gól aj pri početnej výhode. Presilovkové prekliatie zlomil obranca Jackman. Do konca prvej tretiny "káčeri" získali dvojgólový náskok, keď sa strelecky opäť prebudil Selänne. "Fínsky blesk" nebodoval predtým v štyroch zápasoch v rade a na gól čakal dokonca päť zápasov. Druhá časť hry však patrila úplne hosťom z Detroitu, ktorí ju vyhrali 16:6 na strely a vďaka dvom presilovkovým gólom opäť vyrovnali stav. Na začiatku poslednej tretiny domáci opäť pridali a v 46. min Getzlaf strelou zápästím strelil - ako sa neskôr ukázalo - víťazný gól stretnutia. Úsilie hráčov Red Wings o ďalšie vyrovnanie ukončil predčasne 68 sekúnd pred koncom Rob Niedermayer gólom do opustenej bránky.
Piaty duel série, tentoraz na ľade "červených krídel", je na programe v nedeľu 20. mája.

Sumár - play off (hrá sa na 4 víťazné stretnutia):

Západná konferencia - finále:
Anaheim - Detroit 5:3 (3:1, 0:2, 2:0) - stav série: 2:2
Góly: 2. Perry, 12. Jackman (Getzlaf, Selänne), 19. Selänne (Marchant, Beauchemin), 46. Getzlaf (Selänne, Beauchemin), 59. R. Niedermayer (Moen, S. Niedermayer) - 4. Cleary (Chelios), 28. Bertuzzi (Lang, Cleary), 36. Cleary (Bertuzzi, Samuelsson). Vylúčení: 8:7 na 2 min, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 23:39. Brankári: Giguere - Hašek. Diváci: 17 375

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 15:50