StoryEditor

Glasgow Rangers má po remíze v Porte postup vo vlastných rukách

24.11.2005, 12:36
Autor:
TASRTASR

Futbalisti Glasgowa Rangers si remízou 1:1 na pôde FC Porto zvýšili svoje šance na postup do osemfinále Ligy majstrov, čo sa zatiaľ žiadnemu škótskemu klubu v histórii tejto súťaže (od zmeny EPM na LM) nepodarilo. Pred záverečným kolom, v ktorom "jazdci" privítajú na Ibrox parku Inter Miláno, sú v tabuľke H-skupiny na druhom mieste s bodovým náskokom pred Artmediou Bratislava a dvojbodovým pred Portom.
Portugalský vicemajster, za ktorý slovenský reprezentačný obranca Marek Čech nenastúpil, v zápase síce dominoval, no z tlaku vyťažil iba jeden gól z hlavy Taliana Lisandra Lopeza a napokon po zvýšenej aktivite zverencov Alexa McLeisha v závere inkasoval vyrovnávajúci gól, ktorý v 83. minúte strelil striedajúci Ross McCormack. "Bol to mimoriadne cenný gól pre Rangers a s najväčšou pravdepodobnosťou aj pre mňa," priznal McLeish, ktorého stolička je po slabých výkonoch v škótskej lige vážne rozkývaná.
Porto chcelo vrátiť škótskemu majstrovi prehru z prvého zápasu a získať tri body, aby malo pred záverečným zápasom na Tehelnom poli s Artmediou postup do osemfinále LM vo vlastných rukách. Teraz musí slovenského majstra zdolať, ak chce na jar hrať aspoň Pohár UEFA, na postup do ďalšej fázy LM bude navyše potrebovať víťazstvo už isto postupujúceho Interu Miláno v Glasgowe. "Nad Glasgowom sme mali vyhrať, myslím, že by sme si to aj zaslúžili. V zápase sme dominovali, no súper sa pustil do jedného útoku a bol z toho gól. Hrali sme dobre, no šancí sme si až tak veľa nevypracovali," uviedol smutný Holanďan Co Adriaanse na lavičke Porta.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
12. máj 2024 23:57