StoryEditor

V Anglicku uvažujú o obmedzení zápasov medzi vianočnými sviatkami

30.12.2005, 15:26
Autor:
TASRTASR

Vedenie anglickej Premiership sa na podnet futbalovej verejnosti plánuje detailne zaoberať kalendárom budúcej sezóny a nevylučuje zmeny termínov tradičných pre Britské ostrovy.
V Anglicku sa totiž dlhé roky hrá aj v období medzi vianočnými sviatkami, čo sa stretáva s negatívnou odozvou u trénerov, hráčov a najmä fanúšikov. Tí totiž v prípade sledovania zápasov svojich miláčikov musia cestovať na ihriská súperov často až stovky kilometrov.
V stredu sa vzhľadom na zlé počasie nemohli odohrať tri zápasy najvyššej anglickej súťaže a spolu s ďalšími štrnástimi odvolanými stretnutiami nižších ligových súťaží pripomínal harmonogram futbalových zápasov vo Veľkej Británii deravý ementál. Zástancom, aby Premiership "kopírovala" ďalšie krajiny a v predvianočnom období neplánovala žiadne súťažné zápasy, je aj minister športu Richard Caborn. Podľa neho by malo vedenie Premiership brať do úvahy, že fanúšikovia cez sviatky absolvujú na štadióny súperov dlhé cesty a v druhej polovici decembra prevláda v Anglicku nevľúdne počasie.
"Budeme iniciovať, aby sa zápasy Premiership i ostatných líg nehrali pred a počas vianočných sviatkov. Fanúšikovia sú pre nás všetkých veľmi dôležití, preto si ich nepohnevajme. Čakajú, že zareagujeme na nevýhodný kalendár zápasov a budeme iniciovať jeho zmenu," povedal Caborn v rozhovore pre BBC.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. jún 2024 17:24