StoryEditor

Šebo so Škrtelom s pokutou, všetci s úsmevom

05.02.2007, 08:04
Autor:
SITASITA

V sobotu o 18.00 h naplánoval kormidelník slovenského výberu Ján Kocian zraz v bratislavskom hoteli Holiday Inn pre desiatku nominovaných hráčov pred stredajším prípravným futbalovým stretnutím s Poľskom (o 20.30 h v španielskom Jerez de la Frontera, priamy prenos STV), no v stanovenom čase mu až traja jeho zverenci chýbali. Výnimku mal Žilinčan Zdeno Štrba, ktorý spolu so svojím klubovým trénerom a zároveň Kocianovým asistentom Pavlom Vrbom a masérom Štefanom Šumichrastom cestovali až z Prahy, kde hral polovičný majster SR prípravný zápas so Spartou. Dvojica Martin Škrtel a Filip Šebo, ktorá spolu cestovala jedným autom z Trenčína, však také šťastie nemala. "Máme drobné meškanie, pretože nás zastavili policajti na diaľnici," povedal s úsmevom útočník škótskeho Glasgowu Rangers, ktorého doplnil aj jeho monoklom poznačený reprezentačný spoluhráč: "Museli sme im vysvetľovať, kam sa tak ponáhľame." Nevedno, či mali policajti pre nich pochopenie, to však napriek ospravedlneniu nemal reprezentačný kouč: "Sľúbil som im symbolickú pokutu."
Všetci prítomní nominovaní hráči boli vo veľmi dobrej nálade a tešili sa na blížiaci sa duel s Poľskom. "Budeme hrať v príjemnom slnečnom Španielsku, takže na tento zraz som sa určite tešil. Počas zimy sa väčšinou tvrdo pracuje, my s Martinom však máme vynikajúcu zimnú prípravu, pretože ju celú absolvujeme práve v Španielsku, kde je výborné počasie. Navyše nemáme nejakú hrubú záťaž, všetko robíme s loptou a na ihrisku, takže ten tréning je síce ťažký, ale aj zaujímavý," uviedol Kamil Čontofalský a na margo stredajšieho súpera dodal: "Poľsko určite nepatrí medzi futbalových trpaslíkov, práve naopak. Dokazuje to aj momentálne v kvalifikácii, keď naposledy čosi pamätám zdolali Portugalsko doma 2:1. Majú veľa legionárov a niektorí z nich hrávajú aj v Rusku a veľmi dobre ich poznám, takže určite to bude veľmi ťažký súper." Gólman Zenitu Petrohrad bude o post reprezentačnej jednotky pravdepodobne súperiť s Matúšom Kozáčikom, pričom práve proti Poľsku by sa malo rozhodnúť, ktorý z nich dvoch bude stáť medzi troma žrďami v marcovom kvalifikačnom dvojdueli na Cypre a v Írsku. "Ja osobne by som to takto nebral. Som rád, že sa mi podarilo dostať sa na tento zraz a čo bude ďalej, to uvidíme. Pokiaľ dostanem šancu, budem chcieť ukázať, že na to mám a bolo by pekné, ak by som sa potom stal jednotkou v bránke," vyjadril sa Matúš Kozáčik.
V aktuálnom Kocianovom výbere je jediný absolútny nováčik -- Marek Hamšík z talianskej druholigovej Brescie a okrem neho ďalších sedem futbalistov, ktorí z rôznych príčin pod taktovkou 48-ročného kouča v národnom výbere ešte nehrali -- J. Ďurica, Had, Fodrek, Borbély, Greško, Jakubko a Šebo. Stredopoliar Artmedie Bratislava Branislav Fodrek sa navyše do nominácie dostal až dodatočne po zranení Mareka Saparu. "Veľmi príjemne ma to prekvapilo, je to pre mňa výzva. Dostal som šancu dokázať, že futbal som nezabudol hrať. Ak sa dostanem na ihrisko, budem chcieť podať dobrý výkon a presvedčiť trénera, že so mnou môže počítať aj do budúcnosti," povedal navrátilec do dresu Artmedie z ruského klubu Saturn Moskovská oblasť.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 14:25