StoryEditor

NHL: Dinamo Moskva chce na súde presadiť návrat Ovečkina, McPhee sa nebojí

22.11.2005, 07:00
Autor:
TASRTASR

Ruský hokejový klub Dinamo Moskva chce získať naspäť nováčika klubu Washington Capitals a jedného z najtalentovanejších hráčov posledných rokov Alexandra Ovečkina. Rusi totiž majú v úmysle dosiahnuť na americkom súde, aby ten potvrdil rozhodnutie ruskej arbitráže, že Dinamo, kde Ovečkin tri roky hrával, je stále vlastníkom práv na jednotku vstupného draftu NHL v roku 2004.
Ovečkin je aktuálne najlepším strelcom klubu z hlavného mesta USA s 15 gólmi a tiež najproduktívnejším hráčom tímu (21 bodov). V bodovaní nováčikov je druhý, no má na konte najviac gólov.
V júli sa ruský supertalent rozhodol nevyužiť opciu na zmluvu v ďalšom ruskom klube Avangard Omsk a odísť do NHL. "Naši právnici nás uistili, že ani rozhodnutie ruskej arbitráže, ani pokus u amerického súdu uplatniť ho, nemajú nádej na úspech. Alex využil právo nevyužiť opciu v ruskej superlige a podpísal s Capitals. Sme presvedčení, že súd potvrdí stav Alexovej zmluvy i jeho rozhodnutie," povedal generálny manažér Washingtonu George McPhee.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. september 2024 17:22