StoryEditor

Čontofalský bol pripravený na obe alternatívy

21.03.2007, 07:20
Autor:
SITASITA

Futbalový gólman Kamil Čontofalský bol v posledných týždňoch diskutovanou témou najmä v súvislosti s jeho nevydareným prípravným súbojom s Poľskom. (2:2). Napriek tomu sa 28-ročný brankár Zenitu Petrohrad ocitol v nominácii na dôležitý dvojzápas na Cypre a Írsku (24. resp. 28. 3.), ktorý môže rozhodnúť o ďalšom bytí, či nebytí Slovákov v kvalifikácii o postup na ME 2008. "Cez internet som trošku sledoval dianie vo futbale na Slovensku. Vedel som, že sa veľa o brankároch hovorilo a to, že ma tréner napokon nominoval, ma potešilo. Bol som však pripravený na obe alternatívy," komentoval Čontofalský. Skúsený brankár, ktorý má na konte 29 reprezentačných štartov, už dávno zahodil za hlavu nevydarené zákroky s Poľskom. "To už je história, život ide ďalej. Nič hrozné sa nestalo. Zhodou okolností sme najbližší prípravný zápas s Petrohradom hrali proti tretiemu tímu poľskej ligy (Korona Kielce - pozn. SITA), vyhrali sme 1:0 a ja som chytil dve-tri čisté šance," pripomenul bývalý brankár 1. FC Košice a Bohemiansu Praha. Čontofalský sa zatiaľ nezaoberá tým, či bude pre najbližšie dva reprezentačné duely v bránke jednotkou alebo dvojkou. Jeho konkurentom je Ľuboš Hajdúch z MFK Ružomberok. "Je to na tréneroch, koho vyberú a ja im želám šťastný výber," dodal v dobrej nálade Čontofalský, ktorý zatiaľ v kvalifikácii ME 2008 nevynechal v štyroch zápasoch medzi žrďami ani minútu.
Hajdúch sa blysol pred vyše rokom na Stade de France v Paríži, kde vychytal historické víťazstvo Slovákov nad Francúzskom. Odvtedy sa začal častejšie objavovať v reprezentačnom drese, pravda, zväčša v pozícii dvojky. "Záleží na trénerovi. Jeho rozhodnutie budem rešpektovať. Keď budem hrať, bude to super. Keď nebudem hrať, nič sa nedeje. Som rád, že môžem byť súčasťou tohto kolektívu," povedal Hajdúch.
Aj tréner Ján Kocian chce mať čo najskôr jasno v tom, kto sa v sobotu podvečer v Nikózii postaví medzi žrde ako prvý brankár. "Budem čím skôr hovoriť s oboma gólmanmi, aby sme si vyjasnili, kto bude proti Cypru jednotkou. Nemalo by žiadny zmysel tento balvan tlačiť pred sebou a rozhodnúť sa až tesne pred zápasom. Brankár tiež potrebuje určitý čas na to, aby sa na stretnutie psychicky aj fyzicky dobre pripravil," komentoval J. Kocian.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 23:58