StoryEditor

Tréner Chelsea Mourinho volá po rešpekte a uznaní v Albióne

03.10.2005, 19:02
Autor:
TASRTASR

Ortodoxní futbaloví priaznivci i ostrovné média si len ťažko a pomaly zvykajú na súčasnú dominanciu futbalistov Chlesea Londýn. Londýnsky klub s bohatým ruským majiteľom Romanom Abramovičom doslova kvitne pod dohľadom portugalského trénera Jose Mourinha, ktorý volá v kolíske futbale po rešpekte a uznaní futbalových kvalít jeho zverencov.
Chelsea, ktorá obhajuje majstrovský titul, v poslednom 8. kole anglickej Premiership rozdrvila FC Liverpool na štadióne Anfield Road (4:1). Mourinhovi zverenci vedú v Premiership s ôsmimi víťazstvami bez straty jediného bodu s aktívnym skóre 18:2, pričom prd druhým Charltonom Athletic má deväťbodový náskok. Aj preto írska stávková kancelária Paddy Power už začala vyplácať výhry zákazníkom, ktorí za víťaza anglickej Premiership v prebiehajúcej sezóne 2005/2006 označili Chelsea Londýn.
"Zaslúžime si viac rešpektu, avšak nie od priaznivcov Liverpoolu, ale ľudí celkovo. Tvoríme kvalitný tím. Odohrali sme osem zápasov a máme na konte osem výhier so 16 strelenými gólmi. Ľudia však hovoria, že nevieme hrať futbal a vraj sme mužstvo klaunov. Myslím, že to nie je správny prístup," pokojne povedal pre BBC inak temperamentný Mourinho, ktorý pred príchodom na Stamford Bridge priviedol FC Porto k triumfu v Pohári UEFA a rok neskôr aj v Lige majstrov.
"Moje mužstvo ukázalo v zápase s FC Liverpoolom veľkú vnútornú silu, ale titul sme ešte nezískali. Netvrdím, že máme najlepší tím na svete, ale máme veľmi kvalitné mužstvo so všetkým, čo k vrcholovému futbalu patrí - veľké ambície, vynikajúcu defenzívu i ofenzívne napadanie, individuálne prednosti hráčov a kreativitu," dodal Mourinho pre britské média, v ktorých reagoval aj na slová trénera The Reds Rafaela Beniteza.
"Ak hrá proti nám Liverpool musí brániť a čakať na chybu, aby mohol dať gól. V momente, ak začnú hrať proti nám otvorene hore-dole, nemôžu s nami zvíťaziť. Napriek tomu súboj o titul ešte neskončil. Máme trochu viac bodov ako súperi, ale v momente, keď začneme o tom premýšľať, začneme mať problémy. Samozrejme, že aj ja poznám slabiny svojho mužstva. Ale proti Liverpoolu bol celý tím vynikajúci. Didier Drogba hral absolútne neuveriteľne a spôsob, ktorým dominoval bol spektákulárny. Joe Cole a Damien Duff nám dodali ostrie a striedajúci hráči Geremi a Arjen Robben rovnako výrazne zasiahli do zápasu," vysvetlil portugalský kouč, ktorý do budúcnosti stále horúcim kandidátom na post trénera národného tímu na Iberskom polostrove.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 00:56