StoryEditor

Plavucha na ľade končí, bude generálnym manažérom Banskej Bystrice

21.04.2007, 14:30
Autor:
SITASITA

Bývalý slovenský hokejový reprezentant Vlastimil Plavucha (nar. 6. 11. 1968) definitívne končí aktívnu hráčsku kariéru. Tridsaťosemročný útočník, ktorý si zahral na dvoch zimných olympijských hrách (Lillehammer 1994 a Nagano 1998), na Svetovom pohári 1996 i na štyroch svetových šampionátoch A-kategórie (1996, 1997, 1999, 2000), bude pôsobiť vo funkcii generálneho manažéra v tíme
HC´05 Banská Bystrica. "Mojej hráčskej kariére už odzvonilo," uviedol pre denník Korzár pokojným hlasom Plavucha. S tým, že korčule vešia na klinec, prišiel jeden z trojice najlepších strelcov v histórii slovenskej najvyššej súťaže už v roku 2002. A po dvoch rokoch si to rozmyslel. Post športového riaditeľa v Žiline však zanechal a vrátil sa späť do extraligového kolotoča ako hokejista Zvolena. "Už som sa rozhodol. A tentoraz sa už na ľad nevrátim," poznamenal Plavucha a doplnil: "To, že som sa rozhodol práve teraz, je aj zhoda okolností. Dostal som ponuku na dobrú prácu. Akú? Hral som uplynulú sezónu v Banskej Bystrici a tu aj zostávam. V klube prechádzam na post generálneho manažéra."

Bývalý dlhoročný hráč Košíc (2 majstrovské tituly), ktorý pôsobil aj vo švajčiarskom HC Langnau a krátko i v českom Třinci, nemá ani dnes pocit, že by mu na ľade dochádzala para, hoci nastupoval aj proti o dvadsať rokov mladším protihráčom: "Je čas prísť, ale rovnako aj čas odísť. Nemyslím si, že by som už mladším nestíhal. Pokojne by som to ešte mohol potiahnuť rok - dva možno aj tri. Nie je však mojím cieľom len to naťahovať, zvlášť, ak to nikam nevedie. Nebudem hrať len preto, aby som hral." V prípade postupu Banskej Bystrice z I. ligy (druhá najvyššia súťaž) v sezóne 2006/07 do extraligy by možno vyhlásený zakončovateľ zvolil iné riešenie. "Je to možné, postupové ambície boli oprávnené. Navyše by sme spĺňali aj všetky podmienky na účasť v extralige. Bohužiaľ, v semifinále play off nám to s Kežmarkom nevyšlo podľa predstáv," doplnil slovenský krídelník.

Po piatich rokoch sa teda Vlastimil Plavucha znovu vydáva na funkcionársku dráhu a po druhý raz vstúpi do tej istej rieky. "Predsa len je to iné. Ide o dva rozdielne kluby, s celkom iným zázemím a inými cieľmi. V Žiline bol klub zabehaný. Banská Bystrica je len dvojročný klub, má nových majiteľov, mám pocit, že tu môžem začať naozaj od úplného začiatku." Nebude mu chýbať adrenalín, keďže vždy robil svojimi gólmi zle súperovým brankárom. "Už mi držia miesto u banskobystrických starých pánov. To mi musí stačiť. Na zadku však sedieť nebudem, veď adrenalín ponúkajú aj iné športy."

Písomnú zmluvu V. Plavucha ešte v rukách nemá, zatiaľ sa dohodol s funkcionármi HC´05 Banská Bystrica len ústne. "Sme mladý klub. Aj ja chcem prispieť k tomu, aby bol zabezpečený finančne aj hráčskym zázemím. Tak, aby sa z roka na rok nezačínalo odznova, ale pracovalo sa koncepčne," načrtol Plavucha svoje predstavy a pre Korzár dodal: "Cieľom klubu bude v prvom rade vychovať hráčov, nie nakupovať drahých starších hráčov. Stavíme na mládež. Skôr budeme vychovávať a predávať tak, aby bola Banská Bystrica opäť liahňou výborných hokejistov, ako to bolo v minulosti."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 02:20