StoryEditor

Futbal: Na Estónsko a Rusko s jednou vstupenkou, nová zmluva pre Galisa

20.09.2005, 17:53
Autor:
TASRTASR

Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu schválil na svojom utorňajšom zasadnutí návrh, podľa ktorého bude na najbližšie dva domáce súboje Slovenska na Tehelnom poli v kvalifikácii MS 2006 proti Estónsku (8. októbra o 17.00 h) a Rusku (12. októbra o 20.30 h) k dispozícii dvojvstupenka za jednotnú cenu na obe stretnutia. Šéf SFZ František Laurinec súčasne dodal, že výkonný výbor je pripravený predĺžiť trénerovi Dušanovi Galisovi súčasnú zmluvu ešte pred záverečným dvojzápasom tohto kvalifikačného cyklu.
"Výkonný výbor hodnotil výkony reprezentácie v posledných dvoch kvalifikačných zápasoch a stretnutí s Nemecko. VV SFZ konštatoval, že slovenskí futbalisti nedokázali využiť príležitosť na získanie štvorbodového náskoku pred rozhodujúcim zápasom s Ruskom," povedal prezident SFZ, ktorý si už vyskúšal aj pozíciu delegáta UEFA v zápasoch európskych klubových súťaží.
"Slovensko už síce nemôže postúpiť na šampionát priamo z druhej priečky, ale naďalej zostávame v hre o postup a verím, že sa predstavíme v baráži. Bude to však ešte náročné pri súčasnej individuálnej forme niektorých hráčov a objektívnych okolnostiach, akými sú zranenia. Ale inak hodnotíme atmosféru v mužstve i realizačnom tíme, ako veľmi pozitívnu. Aj preto sme pripravení ešte pred posledným kvalifikačným dvojzápasom predĺžiť zmluvu s trénerom Galisom. V prípade reprezentačnej dvadsaťjednotky tréner Jozef Bubenko neprejavil záujem pokračovať v tejto funkcii," vysvetlil Laurinec.
VV SFZ sa na svojom zasadnutí zaoberal aj prípravami na oba domáce kvalifikačné zápasy MS 2006, v ktorých sa rozhodne, komu okrem Portugalska zostane z 3. skupiny aspoň barážová nádej na postup do Nemecka.
"Pre záverečné kvalifikačné zápasy mužstiev, ktoré majú aspoň teoretickú šancu na postup, určila FIFA jednotný hrací čas. Preto sa zápas s Ruskom uskutoční napokon o 20.30 h. Na zápasy s Estónskom a Ruskom sme pripravili pre slovenských priaznivcov dvojvstupenku za jednotnú cenu. Znamená to, že na jednej vstupenke budú dva odnímateľné kupóny resp. ústrižky. Cena dvojzápasovej vstupenky bude 500 Sk na oblúky, 1000 Sk na nekryté sedadlá a 1600 Sk na hlavné tribúny," povedal šéf marketingového partnera SFZ spoločnosti Šport Progress Vojtech Miklós.
Predpredaj vstupeniek najprv na základe objednávok už odštartoval, fyzicky si môžu záujemcovia na celom území SR zakúpiť vstupenky od stredy 28. septembra. "Chceme vyzvať návštevníkov Tehelného pola, aby neprichádzali na zápasy na poslednú chvíľu. Najmä pred zápasom s Ruskom očakávame zvýšené bezpečnostné kritéria, takže pri vstupoch na bránach môžu vzniknúť zbytočne napäté a konfliktné situácie. Sme pripravení túto situáciu riešiť aj pridaním ďalších turniketov, ale je potrebné lepšie využiť aj menej vyťažené vstupné brány," dodal Miklós.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 06:02