StoryEditor

NHL Bertuzziho právnici žiadajú súd, aby zavrhol Moorov návrh na obnovenie kauzy

04.10.2005, 13:21
Autor:
TASRTASR

Prípad brutálneho ataku útočníka Vancouveru Todda Bertuzziho na hokejistu Steva Moora z Colorada Avalanche v ich vzájomnom zápase NHL z 8. marca 2004 ešte stále doznieva v súdnej sieni. Center lavín, ktorému sa málil disciplinárny verdikt vedenia zámorskej súťaže, sa iba nedávno obrátil na civilný súd v Colorade, aby opäť prehodnotil Bertuzziho zákrok a jeho dôsledky.
Právnici zastupujúci krídelníka Vancouveru a jeho klub sa však snažia akékoľvek ďalšie otvorenie kauzy zmraziť a argumentujú tým, že Moore nemá právo odvolávať sa na súd v Colorade, lebo ho s týmto štátom USA okrem klubovej príslušnosti už nič iné nespája. Podľa slov Moorovho právneho zástupcu Leeho Foremana však jeho klient v čase Bertuzziho útoku v Colorade býval, v Denveri mal v telefónnom zozname svoje číslo, na jeho adresu do Denveru mu chodila pošta a účty, v štáte pod Skalnatými horami má vystavený vodičský preukaz a zaregistrované auto i poistku na auto. Niekoľko mesiacov po incidente vraj dokázateľne býval v Denveri, kde sa zotavoval po ťažkých poraneniach hlavy, krku a chrbtice. Bertuzziho preto zažaloval a silovému útočníkovi tak opäť hrozí väzenie. Súd vo Vancouveri mu v auguste udelil za úmyselné ublíženie na zdraví jedenapolročný podmienečný trest a nariadil vykonávať verejnoprospešné práce.
Bertuzzi dostal hneď po incidente od vedenia NHL pokutu 502.000 amerických dolárov a dištanc do konca sezóny. Vynechal tak posledných 13 stretnutí základnej časti plus zápasy Vancouveru v play off. Po konci lockoutu mu komisár NHL Gary Bettman opäť dovolil vrátiť sa do hry, kanadský krídelník naviac figuruje v širšej nominácii javorových listov na ZOH 2006 v Turíne.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
13. máj 2024 15:58