StoryEditor

Chelsea sa podľa Mourinha stále zlepšuje, sebavedomý aj Manchester

25.08.2005, 19:09
Autor:
TASRTASR

Anglický futbalový majster Chelsea Londýn pod vedením trénera José Mourinha vyprášila v treťom kole Premiership West Bromwich Albion 4:0 a s trojbodovými ambíciami ide aj do sobotňajšieho londýnskeho derby proti Tottenhamu Hotspur.
"Môj tím sa stále zlepšuje. Hráme sebavedomo a vieme kontrolovať hru nielen v defenzíve, ale ja pri držaní lopty. Patril nám stred poľa. S predvedenou hrou som veľmi spokojný," povedal po zápase portugalský kouč. V neprospech Tottenhamu hovorí nielen súčasná forma "Blues", ale aj historické štatistiky. Spurs dokázali naposledy zdolať Chelsea na White Hart Lane pred osemnástimi rokmi.
Pozadu nechcú zostať ani červení diabli z Manchestru, ktorých v nedeľu čaká zápas proti Newcastlu. Ofenzívna sila United má v tomto prípade jasne navrch, keďže bezzubý útok Newcastlu nedokázal v prvých troch ligových kolách streliť ani jeden gól. Tréner Manchestru Sir Alex Ferguson dá pravdepodobne dôveru dlhoročnej opore "Red Devils" Ryanovi Giggsovi, ktorý zostal v tieni po príchode krídelníka Park Dži-Sunga.
"Ryan má len tridsaťjeden rokov, jeho služby majú pre nás stále veľkú cenu. Iná vec je, v akej pozícii. Ryan dokáže hrať takmer všade a svoje posledné roky možno strávi v útoku, operujúc za koncovým hrotom. Táto úloha mu môže ušetriť mnoho rýchlosti a energie," mieni Ferguson.
Londýnsky Arsenal má cez víkend voľno, v stredajšom zápase tretieho kola si hravo poradil s Fulhamom 4:1 a na Chelsea stráca po prehre vo vzájomnom dueli tri body.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. máj 2024 10:17