StoryEditor

Hantuchová: "Je mojou povinnosťou v nedeľu vyhrať"

21.04.2007, 19:48
Autor:
SITASITA
Trvalo približne hodinu, kým Daniela Hantuchová zo seba striasla prvotné veľké sklamanie po prehre 6:7 (1), 6:4, 3:6 s Luciou Šafářovou v sobotňajšej úvodnej dvojhre bratislavského stretnutia Slovensko - Česko v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie.

"Do poslednej loptičky som verila, že ten zápas ešte môžem obrátiť v môj prospech," povzdychla si slovenská tenisová jednotka, ktorá odolala štyrom mečbalom, ale napokon sa na antuke v Sibamac aréne NTC nedokázala vrátiť do duelu. "Rozhodlo zopár maličkostí, ktoré súperka zvládla lepšie. Víťazstvo si zaslúžila. Škoda tej koncovky prvého setu. Aj taký je však tenis. Nie vždy človeku všetko vyjde," uviedla čoskoro 24-ročná popradská rodáčka, ktorá vo vstupnom dejstve viedla už 5:2 na gemy a nevyužila štyri setbaly. "Nechcem sa na to vôbec vyhovárať, ale prospelo mi to úplné zatiahnutie strechy po prvom sete. Dovtedy mi bolo dosť chladno."

Víťazka prestížneho marcového turnaja v Indian Wells priznala, že mala problémy s obráteným garde Šafářovej. "Proti ľaváčkam hrám veľmi nerada. Pri returnovaní sa mi nedarilo podľa predstáv a Lucku podržalo podanie najmä v zlomových okamihoch. Myslím si, že to bol jeden z jej životných výkonov. Veď zahrala štyridsať víťazných úderov. Môj výkon by som zaradila do lepšieho priemeru. Zodpovednosťou pred domácim publikom som určite nebola zviazaná. Naopak, atmosféru som si užívala a podpora faúšikov bola pre mňa veľkým prínosom. Divákom by som chcela odkázať, aby nás prišli povzbudiť aj v nedeľu. Som presvedčená, že ešte stále máme šancu," povedala 14. hráčka svetového renkingu paralelne so začiatkom druhého duelu popoludnia medzi Dominikou Cibulkovou a jasne favorizovanou Nicole Vaidišovou. Proti osmičke počítačového poradia sama nastúpi v nedeľu o 11.00 h. "Je mojou povinnosťou vyhrať," odhodlane vyhlásila D. Hantuchová.

Aktualizácia:
Druhý zápas medzi Dominikou Cibulkovou a Nicole Vaidišovou lepšie zvládla Češka, keď za 147 minút zvíťazila 6:3, 4:6, 5:7. Priebežný stav je teda 2:0 v prospech Českej republiky.
Súboj Slovensko - Česko pokračuje v nedeľu od 11.00 h ďalšími dvojhrami a záverečnou štvorhrou. Najprv sa stretnú jednotky oboch tímov Daniela Hantuchová a Nicole Vaidišová. Vzápätí príde na rad súboj druhých hráčok: Dominiky Cibulkovej a Lucie Šafářovej. Do štvorhry kapitáni predbežne nominovali dvojice Daniela Hantuchová - Janette Husárová resp. Iveta Benešová - Barbora Záhlavová-Strýcová.

Na snímke zľava nehrajúci kapitán slovenského fedcupového tímu Mojmír Mihál, slovenské tenistky: Magdaléna Rybáriková, Daniela Hantuchová, Dominika Cibulková a Janette Husárová počas žrebovania stretnutia 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie ženských tenisových družstiev Slovensko - ČR 20. apríla 2007 v Bratislave. Snímka TASR - Martin Baumann
V úvodnej dvojhre tenisového Pohára federácie nastúpili proti sebe Daniela Hantuchová (na snímke po tom, ako odvrátila tri mečbaly v treťom sete) a Lucie Šafářová. Snímka TASR - Martin Baumann
V úvodnej dvojhre tenisového Pohára federácie medzi Slovenskom a Českom nastúpili proti sebe Daniela Hantuchová a Lucie Šafářová (na snímke sa teší z víťazstva 2:1). Snímka TASR - Martin Baumann
Slovenka Dominika Cibulková sa teší po odvrátení mečbalu v druhej dvojhre fedcupového stretnutia SR-ČR proti Češke Nicole Vaidišovej 21. apríla 2007 v Bratislave. Snímka TASR - Martin Baumann
Češka Nicole Vaidišová sa teší z víťazstva v druhej dvojhre fedcupového stretnutia SR-ČR proti Slovenke Dominike Cibulkovej 21.
apríla 2007 v Bratislave. Snímka TASR - Martin Baumann

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 09:43