StoryEditor

Tenis: Šarapovová odmietla americké občianstvo, chce reprezentovať Rusko

06.06.2005, 17:12
Autor:
TASRTASR

Wimbledonská víťazka Maria Šarapovová odmietla prijať štátne občianstvo USA a naďalej chce reprezentovať rodné Rusko. Na tlačovej konferencii v Moskve to vyhlásil prezident Ruskej tenisovej federácie Šamiľ Tarpiščev.
"Marii ponúkli americké štátne občianstvo. Ona sa poďakovala, zdvorilo odmietla a povedala, ako už neraz predtým, že je zo Sibíri a bude reprezentovať iba Rusko," pochválil svoju "ovečku" Tarpiščev.
Osemnásťročný najpredávanejší tenisový sexidol súčasnosti sa okrem reklamy a predvádzacích mól venuje hlavne svojmu športu. Šarapovová vážne útočí na post svetovej jednotky, na Lindsay Davenportovú stráca v rebríčku WTA 261 bodov. Po štvrťfinále na Roland Garros chce na blížiacom sa turnaji v All England Clube dokázať, že jej vlaňajší wimbledonský triumf nebol dielom náhody. "Či obháji titul, ťažko povedať. Veľa bude záležať od žrebu, potom budeme múdrejší," dodal dlhoročný kapitán fedcupového a daviscupového tímu Ruska Š. Tarpiščev.
Šarapovová síce na Tour reprezentuje Ruskú federáciu, ale vo Fed Cupe na svoj debut ešte len čaká. Zbornú v semifinále prestížnej súťaže čaká 9. a 10. júla na Olympijskom štadióne v Moskve ambiciózny tím USA. Tarpiščev v minulosti vyhlásil, že s najlepšou súčasnou ruskou hráčkou síce počíta, ale tím je konsolidovaný a nevidí dôvod tento stav zmeniť. Úradujúca wimbledonská šampiónka nielenže nehrala vo víťaznom minuloročnom finále v Moskve, ale nebola členkou reprezentácie ani v zápase tohtoročného prvého kola 1. svetovej skupiny v Brindisi proti Taliansku, kde Rusko vyhralo 4:1.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 13:05