StoryEditor

NHL: Gáboríkova šanca na prvý zápas 50:50, problémy so slabinami pretrvávajú

30.09.2005, 19:36
Autor:
TASRTASR

Šanca, že si slovenský hokejový reprezentant Marián Gáborík zahrá v prvom zápase sezóny NHL, je podľa generálneho manažéra Minnesoty Wild Douga Risebrougha päťdesiat na päťdesiat. Dvadsaťtriročný krídelník divochov má naďalej problémy so slabinami a jeho účasť v úvodnom dueli 5. októbra doma proti Calgary zostáva otázna.
Tímoví lekári mali navyše podozrenie, že si trenčiansky rodák minulý týždeň na tréningu poranil brušné svalstvo, práve keď to prvýkrát skúšal na ľade po zranení slabín. Vyšetrenie magnetickou rezonanciou však odhalilo, že nedošlo k potrhaniu svalstva a stále má iba natiahnuté slabiny. Gáborík zatiaľ absolvoval dve operácie prietrže. "Chceme mať absolútnu istotu, že sa mu zranenie neobnoví. Musíme byť opatrnejší, než naposledy, nechceme nič uponáhlať," povedal Risebrough pre denník Star Tribune.
Celá hokejová komunita v Minnesote verí, že práve vďaka Gáboríkovi bude tento rok tím Wild na popredných miestach. Keď sa slovenský rýchlik uzdraví, mal by podľa klubového manažéra "explodovať". "V celej lige je len veľmi málo hráčov, ktorí dokážu korčuľovať tak rýchlo ako on. Pre Mariána je obrovskou výhodou zrušenie červenej čiary. Pomôže mu to zlepšiť sa a to znamená viac gólov," dodal Risebrough.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 13:55