StoryEditor

Hingisovej ohrozená účasť na Roland Garros

12.05.2007, 12:42
Autor:
SITASITA
Na začiatku minulej sezóny sa po vyše troch rokoch odmlky Martina Hingisová úspešne vrátila do profesionálneho tenisového kolotoča.

Dnes bývalej svetovej jednotke a víťazke piatich grandslamových turnajov opätovne hrozí, že z neho nútene vypadne. Dvadsaťšesťročná Švajčiarka sa aktuálne odhlásila z turnaja v Ríme, kde obhajovala víťazstvo. Dôvodom sú zdravotné problémy s chrbtom aj bokom, pre ktoré vo štvrtok hladko prehrala zápas 3. kola v Berlíne s krajankou Patty Schnyderovou (4:6, 0:6). Stretnutie dohrala košická rodáčka údajne len vďaka tabletkám na utíšenie bolesti. V tejto súvislosti sa už začína špekulovať o Hingisovej možnej neúčasti na vrcholnom podujatí antukovej sezóny na dvorcoch Rolanda Garrosa v Paríži (27. 5. - 10. 6.) a možno aj ďalšom prerušení kariéry. "Musím si všetko dôkladne premyslieť ako ďalej. Veľa času na rozmýšľanie pred Roland Garros už ale nemám. V Berlíne som na dvorci trpela. Zázrak bol už to, že som prešla do 3. kola cez Bondarenkovú," vyhlásila aktuálne siedma hráčka svetového renkingu WTA.

Hingisová uvažuje, čo urobí s ďalšou kariérou aj v súvislosti s jej osobným životom. Zasnúbila sa totiž s českým tenistom Radkom Štěpánkom a spolu plánujú už aj svadbu. Ak by sa víťazka 43 turnajov na okruhu WTA Tour vo dvojhre a ďalších 57 vo štvorhre rozhodla v dohľadnom čase po druhý raz skončiť s profesionálnou kariérou, bola by to pre svetový ženský tenis po nečakane rýchlom odchode Belgičanky Kim Clijstersovej ďalšia obrovská strata.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 12:18