StoryEditor

SOV predstavil oficiálne oblečenie výpravy SR

07.12.2005, 16:01
Autor:
TASRTASR

Za účasti mimoriadneho veľvyslanca Talianska na Slovensku Antonina Provenzana a ďalších významných hostí najmä zo športového života na Slovensku sa v stredu v bratislavskom hoteli Holiday Inn uskutočnila slávnostná prezentácia oficiálneho oblečenia slovenskej výpravy na XX. zimné olympijské hry v Turíne 2006 (10. - 26. februára).
Po krátkom príhovore Igora Nemečka, predsedu Štábu SOV pre ZOH 2006 v Turíne a Antonina Provenzana, vedúceho predstaviteľa diplomatického zboru Talianskej republiky na Slovensku, bola v kongresovej sále hotela módna prehliadka, na ktorej šestica manekýnov predviedla celú kolekciu oblečenia pre členov výpravy SR.
Trojica modelov a tri modelky ukázali na prevádzacom móle nielen spoločenské oblečenie, v ktorej sa budúci olympionici predstavia najskôr na sľube u prezidenta SR Ivana Gašparoviča, ale neskôr aj na otváracom a záverečnom ceremoniáli februárových ZOH 2006 v Turíne. Spoločenské oblečenie budú dopĺňať svetre a vesty od výrobcu z Turzovky, košele od známej firmy z Bánoviec nad Bebravou a obuv špičkového slovenského výrobcu. Športové oblečenie slovenským olympionikom dodajú firmy, ktoré na jeho výrobu použijú slovenský i zahraničný materiál najvyššej kvality (otepľovačky, športovú obuv, lyžiarsky komplet, respektíve oblečenie na voľný čas a oddych). Z celej kolekcie, ktorú prítomní videli na predvádzacom móle, najviac zaujali dámske a pánske svetre s populárnym nórskym vzorom, čelenky, čiapky, šály a rukavice, ktoré korešpondujú s tradičnými motívmi zo severských krajín.
"Oblečenie sa mi veľmi páči. Ak by som tvrdil niečo iné, bol by som sám proti sebe, lebo som bol jedným z tých, ktorí túto kolekciu vyberali," povedal po módnej prehliadke olympijského oblečenia Igor Nemeček, podpredseda SOV pre zimné športy a šéf Štábu SOV pre ZOH 2006. "Pri výbere sme sa zamerali na to, aby naša prezentácia v Turíne aj oblečením bola vkusná, aby sa športovci v tom, čo im poskytneme počas olympiády, dobre cítili a aby ho prijali za svoje. Preto sme volili viac civilnejší štýl, menej oficiálny, aby im odev naozaj sedel a aby s ním boli spokojní. Aby sa v ňom dobre cítili nielen na oficiálnych akciách, ale aj vo voľnom čase, vo chvíľach oddychu," doložil Nemeček.
Ako podpredseda SOV pre zimné športy ďalej povedal, oficiálna prezentácia oblečenia je dôkazom toho, že jednotlivé modely sú už ušité na mieru pre každého športovca a táto skutočnosť by mala zabrániť tomu, aby sa s oblečením na poslednú chvíľu neimprovizovalo a nedorábalo päť minút pred dvanástou ako to bolo pred Hrami XIX. olympiády v Aténach 2004. "Tomu, čo sme zažili pred rokom v lete, by sme sa naozaj chceli vyhnúť, preto som rád, že všetci členovia SOV a Slovenského olympijského tímu pôjdu na zimnú olympiádu oblečení v jedinečnej kolekcii odskúšaných odevov rokmi osvedčenej značky," zdôraznil Igor Nemeček v dejisku netradičnej módnej prehliadky pre športovcov a športových funkcionárov. Firma Ozeta ako oficiálny partner pre vedenie výpravy ušil exkluzívne obleky, kostýmy, saká a plášte pre reprezentačné účely a pre všetkých členov výpravy aj nohavice.
"Pri výbere materiálov a strihov sme sa rozhodli celé oblečenie prispôsobiť potrebám športovcov a súčasne zachovať aj funkciu, pre ktorú bolo určené," vysvetľoval Igor Zaťko, generálny riaditeľ spomínanej odevnej spoločnosti, ktorý ešte dodal: "Pre športovcov je charakteristický dynamický štýl života. Preto sme chceli pre nich vytvoriť špeciálny odev, v ktorom sa budú cítiť prirodzene aj na oficiálnych príležitostiach. Nás ako tradičných výrobcov klasického oblečenia veľmi potešilo, že vedenie SOV si pre olympiádu v Turíne 2006 vybralo práve našu odevnú firmu," dodal Zaťko.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. jún 2024 16:50