StoryEditor

Futbal-Intertoto: Dubnica - Newcastle 1:3 v 3.kole, hlasy trénerov

18.07.2005, 05:55
Autor:
TASRTASR

V úvodnom zápase 3. kola tradičnej letnej súťaže UEFA Intertoto Cup prehrali futbalisti ZTS Dubnica na domácom mestskom štadióne s Newcastle United 1:3. Zverenci trénera Ľuboša Nosického tak prakticky pred odvetou, ktorá je na programe na štadióne St. James Park o týždeň, stratili šancu na postup.

ZTS Dubnica - Newcastle United 1:3 (1:2)
Góly: 42. Tesák - 4. Chopra, 6. Shearer, 70. Milner. Rozhodca: Alan Yefet (Izr.), 6200 divákov.
ZTS: Perniš - Pleva, Novák, Švestka, Zimen - Ižvolt (69. Grendel), Kopačka, Držík (85. Filo), Tesák - Kiška ( 79. Bruško), Adam
Newcastle: Harper - Taylor, Boumsong, Elliott, Babayaro - Milner, Butt, Faye, N´zogbia - Shearer, Chopra (58. Brittain)

Domáci nezachytili úvod a v 6. minúte prehrávali už 0:2. Najskôr izraelský rozhodca Yefet neodpískal v 4. minúte evidentný ofsajd a osamotený Chopra prestrelil Perniša - 0:1. O 2 minúty neskôr šokovaní Dubničania zaspali pri prieniku agilného N´zogbiu a kanonier Shearer dotlačil jeho tečovaný lob do siete - 0:2. Domáci sa spamätali až po 20 minútach, keď Butt stratil loptu na polovici ihriska. Adam si vymenil prihrávku s Držíkom, vnikol do šestnástky a z veľkého uhla síce prestrelil brankára hostí, ale jeho pokus zastavila žrď. Hráči Newcastlu sa neponáhľali a snažili sa držať loptu čo najdlhšie na svojich kopačkách. Dubnická snaha o skorigovanie výsledku však gradovala, pričom gólom zaváňala najmä situácia z 39. minúty. Držík sa vrútil do šestnástky, jeho strelu brankár Harper s námahou vyrazil no vzápätí stihol zlikvidovať aj gólové dorážky Držíka a Tesáka. Domáci sa napokon ešte v prvom polčase dočkali, keď si na Držíkov mäkký center v 42. minúte nabehol do šestnástky Tesák a hlavou skóroval - 1:2.
Po zmene strán si Dubničania za svoju aktivitu zaslúžili vyrovnať, avšak opäť dostali lekciu z efektivity. V rozpätí 15 minút päťkrát strelou ohrozili brankára Harpera, pričom najväčšiu šancu mal hneď po zmene strán Ižvolt. Osamotený sa z uhla rútil na bránku hostí, ale na lepšie zakončenie mu chýbala sila. Hostia pohrozili až v 64. minúte, keď iba 19-ročný útočník Milner obišiel všetko, čo mu stálo v ceste, vrátane brankára Perniša, ale z uhla trafil len do žrde. O 6 minút neskôr sa však už nemýlil. V 70. minúte totiž zaváhal dovtedy spoľahlivý Novák pri odkope a Milner, ktorý sa so šťastím dostal k lopte, bez prípravy preloboval brankára Perniša - 1:3. Tým uzavrel aj skóre zápasu.

Ľuboš Nosický, tréner Dubnice: "Nevyšiel nám úvod zápasu a rýchle dva góly súpera nás zaskočili. Začali sme síce dobre a rovnako sme boli aktívni aj po zmene strán, ale futbalisti Newcastle nám dali lekciu z efektivity. Som spokojný s predvedeným výkonom našich hráčov, mrzí ma len konečný výsledok."
Graeme Souness, tréner Newcastle United: "Mali sme obavy z úvodného tlaku domácich, ale pomohli nám dva rýchle góly. Tento moment ubrzdil aktivitu domácich a nám naopak pomohol kontrolovať vývoj zápasu. Obával som sa kondičnej stránky svojich zverencov, pretože trénujeme ešte len dva týždne a boli pomalší ako zvyčajne. Sme veľmi radi, že sme dosiahli takýto výsledok s hráčmi, ktorých sme mali k dispozícii."
Marián Zimen, kapitán ZTS Dubnica: "Prehrali sme so skúsenejším mužstvom, ktoré dokázalo využiť aj naše minimálne chyby. Škoda, pretože v poli sme sa súperovi vyrovnali, čo odcenili po zápase aj diváci na štadióne v Dubnici. Chýbajú nám podobní súperi a pravidelné zápasy na takejto úrovni. Ak by sme hrali s Newcastlom trikrát do týždňa, naše výkony by určite neustále gradovali. V odvete chceme prispieť k dobrému futbalu a neurobiť hanbu slovenským farbám."
Peter Gergely, športový riaditeľ ZTS Dubnica: "Na šance a priebeh hry to bol úplne vyrovnaný zápas, takže tá prehra z našej strany je vyslovene nezaslúžená. Sme trošku sklamaní, pretože sme mohli dosiahnuť ďaleko lepší výsledok, ako sme dosiahli. Netvrdím, že neodpískaný ofsajd bol kľúčový moment, ale samozrejme to bol šok. Lebo sme začali v zápase dobre. Bola to ofsajdová situácia a hrubá chyba rozhodcu. Hneď na to sa prilepil nešťastný druhý tečovaný gól a zápas bol potom taký, aký bol. Za druhý polčas sme si zaslúžili vyrovnať, ale po chybe sme dostali tretí gól."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 12:47