StoryEditor

Hádzaná: Tatran Prešov - BM Ciudad Real 28:32 v 4.kole F-skupiny LM

24.10.2005, 08:33
Autor:
TASRTASR

Hádzanári slovenského majstra Tatrana Prešov nezískali prvé body do tabuľky F-skupiny Ligy majstrov ani v nedeľňajšom stretnutí 4. kola, keď na vlastnej palubovke v Tatran handball aréne podľahli podľa očakávania vlaňajšiemu finalistovi súťaže španielskemu BM Ciudad Real 289:32. Zverencov trénera Františka Šulca ešte čakajú dve vystúpenia v elitnej súťaži - 5. novembra vo Veszpréme a o týždeň neskôr doma s rumunským Dinamom Bukurešť.
Tatran Prešov - BM Ciudad Real 28:32 (14:16)
Zostava a góly Prešova: Bakša, Bražnyk - Kozlov 4/2, Pekár 4, Čorej 2, Tumidalský 7, Jančo, Fuňak 3, Pokotylo 3, Gruca 1, Mažár 1, Kravčák, Durilla, Urban 2, Huňady 1.
Zostava a góly Realu: Hombardos, Sterbik - Prieto 1, Fis, Pajovič, Belaustegui, Stefansson 3/2, Davis 2, Džomba 7/2, Urios 7, Metličič 2, Jakobsen 4, Rutenka 6, Dinart.
Rozhodcovia: M. Kostov a I. Kostov (obaja Bul.). Vylúčenia: 2:3, 7 m hody: 3/2 - 5/5, 1055 divákov.
Slovenský majster sa prvých dvadsať minút na palubovke iba hľadal. Najmä v útoku Prešovčania často nevedeli, čo vymyslieť na precíznu defenzívu súpera. Španieli si naopak po okulahodiacich akciách pripisovali poľahky na svoje konto pekné góly. Ďalším výrazným nedostatkom v hernom prejave domáceho tímu bola absencia krídel, keď najlepší strelec Tatrana v Lige majstrov Kozlov sa dostal po prvýkrát k zakončeniu až na konci 20. minúty i to neúspešne. Naopak jeho náprotivok Džomba si so spoluhráčmi rozumel oveľa lepšie, dokázal sa presadzovať v koncovke, strelecky mu ešte sekundovali aj pivot Urios a na poste spojky Rutenka. Posledných desať minút prvého polčasu ale Real vypustil, čo dokázali hráči Tatrana využiť. Polčasové vedenie hostí stiahli na dva góly a pred druhým dejstvom si vytvorili sľubnú pozíciu.
Druhý polčas začali domáci strelou Pokotyla do pravej žrde, no v ďalšom priebehu už ponúkli spoločne so súperom divákom v Prešove hodnotný športový zážitok. Obojstranne kvalitná hádzaná sa musela všetkým v hľadisku páčiť. Španieli viedli v 43. min už 25:19, no potom dali za 10 minút len dva góly a vývoj sa zdramatizoval. Päť minút pred koncom živili Prešovčania ešte veľkú nádej na dobrý výsledok, keď prehrávali iba o gól 26:27. V zostávajúcom priebehu si už ale vyzretejší a skúsenejší Španieli nenechali víťazstvo ujsť.
Hlasy trénerov:
Talant Dujšebajev, tréner Realu: "Prešov sa chcel pred svojím publikom vytiahnuť. Hral dobre a uvoľnene, pretože podľa môjho názoru bude klásť rozhodujúci dôraz až na najbližší domáci zápas proti Bukurešti, ktorý ho môže posunúť v prípade víťazstva rovno do štvrtého kola Pohára víťazov pohárov.
František Šulc, tréner Tatrana: "Nesúhlasím s kolegom, nehrali sme uvoľnene a vôbec sme nemysleli na zápas s Bukurešťou. To nie je moja filozofia. Pripravovali sme sa v tomto prípade iba na Real. Myslím si, že zodpovedný prístup nám priniesol ovocie v podobe vcelku prijateľného výsledku. K hernej pohode máme ale ešte vždy ďaleko, mužstvo stále hľadá svoju tvár. Nezvyknem chváliť jednotlivcov, no tentoraz urobím výnimku a pochválim Tumidalského, ktorý bol našou ústrednou postavou a zápas sa mu nadmieru vydaril."

Ďalší výsledok F-skupiny: Dinamo Baumit Bukurešť - MKB Veszprém 27:38 (13:17)

Tabuľka F-skupiny po 4. kole:
1. MKB Vezsprém KC 4 4 0 0 141:106 8
2. BM Ciudad Real 4 3 0 1 129:107 6
-----------------------------------------------
3. Dinamo Baumit Bukurešť 4 1 0 3 106:128 2
-----------------------------------------------
4. Tatran Prešov 4 0 0 4 99:134 0

/Poznámka: Prví dvaja zo skupiny postupujú do osemfinále Ligy majstrov, tretí do osemfinále PVP./

Zostávajúci program Prešova:
sobota, 5. novembra: MKB Veszprém - Tatran Prešov (16.15)
sobota, 12. novembra: Tatran Prešov - Dinamo Baumit Bukurešť (18.00)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 21:24