StoryEditor

Laurincovi uniklo členstvo vo VV UEFA o dva hlasy

26.01.2007, 15:47
Autor:
SITASITA

Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) František Laurinec sa napokon nestal členom výkonného výboru Európskej futbalovej únie (UEFA). "Pán Laurinec získal 25 hlasov, takže dva mu chýbali k zvoleniu," informoval agentúru SITA šéf medzinárodného úseku SFZ Ivan Sochor priamo z Düsseldorfu, dejiska XXXI. kongresu UEFA.
Po piatkovej voľbe prezidenta UEFA (novým šéfom futbalu na starom kontinente sa v konfrontácii s doterajším švédskym lídrom Lennartom Johanssonom stal pomerom hlasov 27:23 napokon 51-ročný Francúz Michel Platini, pozn.) nasledovalo hlasovanie o voľbe šiestich členov do výkonného výboru európskeho futbalového riadiaceho orgánu. Medzi trinástimi kandidátmi figuroval aj 55-ročný František Laurinec, prezident SFZ od roku 1999, no nyonské kreslo mu napokon uniklo o vlások. Do svojich funkcií boli znovuzvolení doterajší členovia VV UEFA Angel María Villar Llona (Španielsko), Senes Erzik (Turecko) a Joseph Mifsud (Malta), z nových kandidátov sa v tajných voľbách presadili Mircea Sandu (Rumunsko), Gilberto Parca Madaíl (Portugalsko) a Grigorij Surkis (Ukrajina).
Veľkej pocty sa dostalo aj ďalšiemu bývalému vynikajúcemu futbalistovi Franzovi Beckenbauerovi. Šesťdesiatjedenročného Nemca zvolilo 52 delegátov na kongrese UEFA v Düsseldorfe na uvoľnený post do výkonného výboru Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), kde v pozícii viceprezidenta bude pôsobiť novozvolený šéf európskeho futbalu Michel Platini. Doterajší prezident UEFA Lennart Johansson, ktorý bol v tejto funkcii od roku 1999, o svoju stoličku v exekutíve FIFA prišiel.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 07:10