StoryEditor

Hokej: Jasečko odchádza do Vítkovíc, Pištek z Ostravy na hosťovanie do Zlína

22.09.2005, 08:36
Autor:
TASRTASR

Bývalý slovenský hokejový reprezentant Stanislav Jasečko opúšťa káder vicemajstra ST extraligy HKM Zvolen. Tridsaťdvaročný obranca, ktorý iba pred pár dňami odmietol odísť do Košíc výmenou za ďalšieho ostrieľaného zadáka Miroslava Vantrobu, v stredu prestúpil do českých Vítkovíc.
Jasečko sa iba pred pár dňami vyjadril, že by chcel hrať v Česku a byť blízko svojej tehotnej manželky. Ako informuje oficiálna internetová stránka HC Vítkovíce, rodák z Košíc by mal pomôcť ostravskému klubu svojimi skúsenosťami aj v ofenzívnej činnosti. "Veríme, že Jasečko bude platnou posilou. Je to obranca s tvrdou strelou, ktorý nám tak chýbal v presilovkách," povedal generálny manažér Vítkovíc Aleš Pavlík. Jasečko, ktorý už v najvyššej českej súťaži hrával štyri roky v drese Českých Budějovíc, dokázal v minulej sezóne za HKM streliť 12 gólov a pridať 24 asistencií.
Káder Slezanov však opúšťa Jasečkov krajan Ľubomír Pištek, ktorý odchádza na hosťovanie do konkurenčného Zlína. V mužstve trénera Ernesta Bokroša rozšíri už aj tak početnú slovenskú enklávu. V HC Hamé už dlhšiu dobu pôsobia brankár Igor Murín a útočník Peter Barinka a pred touto sezónou k "medveďom" prestúpil aj Gabriel Špilár. Okrem Pišteka sa s vítkovickým dresom rozlúčil i obranca Marek Černošek, ktorý putuje na hosťovanie do pražskej Sparty.

ms

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
11. máj 2024 11:45