StoryEditor

Australian Open: V mixe triumf Nestora s Lichovcevovou

28.01.2007, 09:28
Autor:
SITASITA

Prvenstvo v miešanej štvorhre na úvodnom grandslamovom tenisovom turnaji roka Australian Open (dotácia 20 miliónov AUD, tvrdý povrch Rebound Ace) si vybojoval nenasadený kanadsko-ruský pár Daniel Nestor, Jelena Lichovcevová, ktorý v nedeľňajšom finále zdolal v Aréne Roda Lavera takisto nenasadenú bieloruskú dvojicu Max Mirnyj, Viktoria Azarenková 6:4, 6:4.
Tridsaťštyriročný Nestor a o tri roky mladšia Lichovcevová až druhý spoločný finálový pokus v Melbourne za sebou premenili na víťazstvo, keďže pred rokom nestačili na indicko-švajčiarsky pár Maheš Bhupáthí - Martina Hingisová. Grandslamové finále spolu prehrali aj v rokoch 2000 a 2004 na US Open v New Yorku. Kanaďan navyše dovŕšil na austrálskej pôde netradičný deblový hetrik. V roku 2000 sa v Sydney stal po boku krajana Sébastiena Lareaua olympijským víťazom vo štvorhre, o dva roky pridal s Bahamčanom Markom Knowlesom titul vo štvorhre na Australian Open a teraz vyhral melbournský mix po boku Lichovcevovej.
"Je to skvelý pocit konečne spolu vyhrať. Som veľmi rád, že sa Jelena na konci minulého roka rozhodla pokračovať v kariére," vyhlásil Nestor. Jeho ruská partnerka poznamenala: "Kariéru ešte určite nekončím. Minimálne celý tento rok budeme hrávať spolu s Danielom miešanú štvorhru."
Bielorus Mirnyj odchádzal tento rok z Melbourne ako zdolaný finalista dvakrát, keďže spolu so Švédom Jonasom Björkmanom neuspeli ani vo finále štvorhry proti americkým dvojičkám Bobovi a Mikovi Bryanovcom. Napriek sklamaniu si zachoval nadhľad: "Daniel a Jelena majú za sebou skvelú deblovú kariéru a táto ich spoločná trofej sa bude vynímať v ich kolekcii," povedal Mirnyj. Na adresu svojej 17-ročnej krajanky Azarenkovej dodal: "Táto finálová účasť môže byť pre ňu začiatkom veľkej kariéry. Určite budeme o nej ešte veľa počuť."

Miešaná štvorhra - finále:
Daniel Nestor, Jelena Lichovcevová (Kan./Rus.) - Max Mirnyj, Viktoria Azarenková (Biel.) 6:4, 6:4

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 17:21