StoryEditor

Tenis:Beck v 2. kole turnaja ATP v Madride,Kiefer skrečoval pre bolesti v krku

19.10.2005, 08:32
Autor:
TASRTASR

Slovenský tenista Karol Beck sa prebojoval do druhého kola turnaja ATP série Masters v Madride (dotácia 2,1 milióna eur), keď jeho súper v 1. kole Nemec Nicolas Kiefer zápas za stavu 2:6 a 1:2 v druhom sete skrečoval pre bolesti v krčnej oblasti. V 2. kole nastúpi zvolenský rodák proti tretiemu nasadenému Rusovi Nikolajovi Davydenkovi.
Beck bol v prvom sete duelu proti finalistovi minulotýždňového turnaja O Kremeľský pohár v Moskve pánom na dvorci a Kieferovi dovolil uhrať iba dve hry. Slovenskému daviscupovému reprezentantovi vyšiel aj úvod druhého dejstva, keď v tretej hre prelomil podanie súpera a Kiefer musel zápas vzdať po tom, ako mu zmeravela šija.
Nemecký tenista si po zápase sťažoval na zlé letecké spojenie medzi Moskvou a Madridom. "Prežil som bezsennú noc a to sa odzrkadlilo na mojom výkone proti Beckovi. V šiestom geme prvého setu som nevyužil tri možnosti na rebrejk a to bol definitívny zlom. Aj napriek nepriaznivému vývoju som sa ešte chcel pokúsiť o možný zvrat, no moje telo ma jednoducho neposlúchalo," povedal Kiefer. Beck upravil vzájomnú bilanciu s Kieferom na 2:0 vo svoj prospech, vo februári ho zdolal hladko v dvoch setoch na halovom turnaji v Marseille. Slovenská mužská jednotka Dominik Hrbatý nastúpi v stredu v 2. kole proti Kieferovmu krajanovi Tommymu Haasovi.
dvojhra - 1. kolo: Karol BECK (SR) - Nicolas Kiefer 6:2, 2:1 - skreč

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 20:09